Matvete, olika sorters sallad, nektariner, gurka, tomat, kyckling och ost. Till det paprikasåsen.
Bara att förse sig med det man blir sugen på.
Marinad till kyckling2 msk pressad citron
2 msk japansk soja
2 msk honung
svartpeppar
cayennepeppar efter eget tycke och smak
Blanda samman alla ingredienser och låt kycklingköttet marinera minst 5 timmar, ju längre desto bättre. Stek, grilla eller tillaga i ugnen.
Paprikasås
4 inlagda paprikor (finns att köpa på glasburk)
2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
2 tsk paprikapulver
några droppar tabasco
salt
1 msk honung
Hacka paprikan och blanda samman med övriga ingredienser, smaka av.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Säg till nästa gång ni vill grilla så tar jag med mig min hopfällbara grill. Ni får gärna fixa tillbehören ;-)
SvaraRaderaJag diggar kalla såser och jag vet ju sen innan att inlaggd paprika är gott så den här måste provas!
SvaraRaderaMmm, den där såsen låter himla god!
SvaraRaderaPaprika mmm perfekt sås till grillat! Det låter jäkligt gott:)
SvaraRaderaVilken tallrik! Matvete har jag aldrig provat. Har fått för mig att det är himla nyttigt och som att äta bark eller nåt. Är det gott?
SvaraRaderaMatvete är jättegott Lotta... smakar inte alls som bark ;)
RaderaAmy har helt rätt, inte barksmak när matvete. fast vi har ju iofs inte tuggat på så mycket bark:)
RaderaKall paprika sås så gott :)Matvete använder jag en del passar alltid bra.
SvaraRaderaSå mycket gott. Här gillas allt nästan, paprikasåsen, matvete och grillad halloumi yum!
SvaraRadera