söndag 15 juli 2012

Sparris carbonara

Vi är lite periodare vad gäller pastarätter i vårt kök, under vissa tider så äter vi pasta en gång i veckan för att plötsligt sedan inte känna något pastasug överhuvudtaget. Men, skam an nu vara periodare så är väl pasta ganska harmlöst att nyttja:)
Sist vi var inne i en pastaperiod så blev det några olika varianter av Pasta Carbonara provade och dagens recept blir ett som vi gillade riktigt mycket. Receptet låg sparat i vår "to do-receptmapp" där vi samlar alla goda idéer som vi hittar runt om hos våra bloggarvänner. Denna gången var det Charlotta, som styr i Matrepubliken, som kockat från Leilas recpet och tipsat sina läsare om. Nu tipsar vi vidare:


Sparris carbonara  2 port
300 g spagetti
1 knippa grön färsk sparris
1 msk olivolja
salt och mald svartpeppar
1 dl mjölk
2 dl grädde
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
några skivor god torkad skinka
3 dl parmesanost
Blanda sparris med olja, salt och peppar och grilla sedan i en torr grill/stekpanna.
Blanda samman mjölk, grädde, äggulor, pressad vitlök och hälften av osten.
Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll bort vattnet och slå tillbaka pastan i grytan.
Häll ner äggblandningen i pastan, ställ på eftervärme på plattan och rör tills det blir krämigt.
Krydda med salt och peppar, lägg upp på ett stort fat och lägg på sparris, strimlad skinka och parmesanost.

Vill man hellre äta helt vegetariskt så hoppar man bara över skinkan, lätt och enkelt:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

9 kommentarer:

  1. Javisst låter det gott! Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Lite mer kulinarisk än den pastarätt jag gör i kväll i mitt kök, eller rätt och rätt. Pastafel kanske ;o) Spagetti och stekt korv... Har haft mycket ett tag, så så får det bli. Alla nöjda, utom möjligtvis jag.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Haha, tänk att vi ofta tänker så lika! Här hemma har det serverats gratinerad sparris, inlindad i lasagneplattor. Blir morgondagens vegetariska bidrag. Er pastaanrättning såg också riktigt god ut!

    SvaraRadera
  4. Carbonara kan ju aldrig slå fel. Ser jättegott ut!
    /Emma

    SvaraRadera
  5. Här fanns det mycket gott sedan sist jag tittade in, drinkar, pasta, tilltugg och annat!
    Hoppas ni har en fin sommar!

    SvaraRadera
  6. Suveränt gott med sparris i carbonaran! Precis som med risotto kan man ju blanda i nästan vad som helst - bara man har den goda grunden.

    Tack för tipset och kram till er!

    SvaraRadera
  7. Så mycket trevligare den känns med skinka och sparris.

    SvaraRadera
  8. Vilken underbart recept!!!! Det här vill jag prova GENAST!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!