torsdag 23 augusti 2012

Pastatajm!

Nä, vet ni vad! Nu har snart ytterliggare en vecka gått och ännu en helg siktas i kikaren, det är baske oss inte riktigt klokt! Men visst, helg tackar vi inte nej till och en helt oplanerad sådan kan bara betyda en sak - mat och avkoppling i massor.
En eventuell korvtillverkning ligger som förslag, nya smakidéer har bollats och ska nu testas. Efter det senaste lyckade försöket med Indiska smaker (läs här) har vi fått blodad tand och har spånat vidare på olika kombinationer av kryddor. Det finns ju en hel del andra platser i världen man kan besöka bara genom att äta en god hemmagjord korv:)

Någon korv ingår det inte i dagens recept, fast det är ju klart - vill ni byta ut kycklingen mot korv så varsågod, gör så. Men i vår tomatsås fanns det kyckling, tomater (naturligtvis), vitlök i massevis och andra godsaker. Som vanligt är det helt upp till er hur mycket, eller hur lite ni smaksätter såsen, se våra mått som riktmärke och smaka er fram. Så, utan vidare pladder, varsågoda - här har ni vår senaste pastasås:


Tomatsås med kyckling   2 port
1 burk körsbärstomater eller krossade tomater
1 dl vatten
1 msk fond, kyckling eller grönsaks
1 tsk var av oregano, timjan
färsk basilika
1-2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
1-2 msk balsamvinäger
olja/smör
salt och svartpeppar
300 g kycklingkött i lagom munsbitar
Stek kycklingköttet i en djupare stekpanna så det får en fin stekyta runt om och ta sedan upp bitarna.
Häll ner tomaterna i pannan tillsammans med vattnet (skölj gärna ur burken med vattnet så får du med allt), fond, örter, sambal, riven vitlök och balsamvinäger. Låt såsen koka upp och sedan stå och småputtra 15-30 minuter, ju längre tid desto godare, fyll på med mer vatten om du tycker det behövs.
Smaka av med mer kryddor och balsamvinäger innan du lägger i köttet och låter det bli varmt och färdigt.
Servera med pasta och hyvlad parmesanost.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Tycker ni är duktiga som experimenterar fram olika kryddkorvar! Spännande :)

    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Visst är det väl underbart med helg igen! Det är ju det bästa med att börja jobbet igen ;o)

    Jag ska baka och baka och bak. Ja, sedan lite mat på det.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Spännande med korven. Kan man lägga in en beställning tills vi ses?!
    En god pasta är aldrig fel!!
    Gött med helg även om dagarna är ungefär samma för mig, förutom att jag har min sambo hemma.

    SvaraRadera
  4. Är numera korvfrälst (efter att ha varit en skeptiker) sedan jag fick prova äkta vara från en liten producent på Öland:-) Fantastiskt! Låter spännande med era kryddkombinationer. Lycka till!

    kram

    SvaraRadera
  5. Hej på er finisar ser gott ut det där mums kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Alltså, de där cocktailtomaterna på burk är så goda att ha i såser. Jag kan inte fatta att jag under så lång tid missat dem. Ser supergott ut.

    SvaraRadera
  7. Ja helgen närmar sig alltid med stormsteg :) Hos oss blev det en tomat-mascarponesås till pasta igår!

    SvaraRadera
  8. Hemmagjord korv är jag nyfiken att prova men min assistent med alla såna saker är spårlöst bort sen efter flytten.
    Kanske borde jag införskaffa en ny och göra julkorven.
    Trevlig helg / Lena

    SvaraRadera
  9. Jag har haft sjuk pasta cravings sedan jag fick en sådan vansinnigt god pasta hos syrran i söndags, och nu blev det inte mycket bättre!

    Trevlig helg på er!

    SvaraRadera
  10. Hade vi inte haft kräftskiva inbokad i helgen hade vi nog tagit oss en tur till korvmakeriet. Låter så spännande, önskar att vi kunde få tummen ur... kanske i vårt nya kök då!

    Trevlig helg och frossa i många godsaker! :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!