Tjoballoo, hektiskt värre är det idag för Mårtenssons, ni kan tro svitten lackar i pannorna. Håkans panna är blank eftersom han jobbar och sliter i köket på GeMa så att allt ska vara redo för en tidig hemgång i morgon. Min panna blir lite blänkande på hemmaplan där det just nu packas och förbereds i hemmet inför stundande helgs äventyr. Vi ska nämligen på date med en grupp väldigt trevliga matbloggare, vi ska kocka, ta en tur på Österlen och kolla in olika spännande ställen som har med mat att göra (så klart), sova på hotell och så ska vi ju naturligtvis äta och dricka supergott! Det ska bli så kul att få återse flera
bekanta ansikten och så spännande att få se några nya.
Ni andra ska ju naturligtvis också få njuta av god mat till helgen så vi tänkte tipsa er om en väldigt god förrätt som du gör hur enkelt som helst. Går väldigt bra att förbereda dagen innan den ska avnjutas, röran blir nästan godare om den får stå till sej lite grann. På en tallrik lägger du tjusigt upp lite kallrökt lax och så stör du lätt nonchalant lite ruccolasallad och parmesanost över. En citronskiva, några goda kex och till sist en klick ruccolacrème och voilà, du är färdig att hugga in!
Denna serverades vi hemma hos Carina och Affe, tyvärr lite dåligt foto men det är så det kan bli när resekameran är med. Vi har skrivit om efterrätten tidigare
(här) som var så väldans god.
Ruccolacrème ca 10 port
2 dl ruccolasallad
1 vitlöksklyfta
250 g kesella
1 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
Mixa sallad och vitlök i en mixer och blanda med kesella och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Nej, nu måste jag rusa vidare, för som om det inte räcker med förberedelser inför helgen så är det dessutom premiär ikväll för höstens quizzkvällar för "Team kafka"... Bäst att plocka fram uppslagsböckerna och plugga lite så vi kan gå hem med vinstpotten ikväll igen:) Håll bara tummarna som vanligt så ska det nog gå vägen!
Smaklig spis! / Anki (och Håkan)
Önskar er en finfin helg och håller tummarna för er ikväll :)
SvaraRaderaTackar för det!
RaderaJag säger bara JIPPI! Jag ringer när jag närmar mig Ystad.
SvaraRaderaKram Malin
Vi kan bara hålla med dej! Gör så, vi svarar:)
RaderaHoppas ni får en fin helg med många goa matstunder och erfarenheter att lagra i minnesbanken!
SvaraRaderaKramen
Malin
Tack, Malin! Kramen tebax:)/Anki
RaderaSupergod röra som jag kan tänka mig till fin rökt skinka också kanske?
SvaraRaderaFörstår att det är fullt upp och schysst att Håkan kan komma loss lite tidigare imorgon.
Lycka till ikväll och ses i morr'n!
Kram + kram
Kan du säkert mer än tänka dej:)
RaderaKramar
Hoppas ni får det super i helgen:) Kram
SvaraRaderaTack!
Raderammm, nomnom! det där ser kanongott ut, jag är sämst i världen på förrätter så alla förslag (som inte innehåller skaldjur) mottages tacksamt här vill jag lova!
SvaraRaderahoppas ni får det riktigt, riktigt toppen i helgen (klart att ni får! :)) och att alla hinner med tåg och kommer ihåg att det är denna helgen ni ska ses osv ;)
Vassego Pernilla, då får vi väl se om vi kan komma med fler bra förslag:)
RaderaTack, det blev så himla bra!
Har lagt fram en liten hög packning men vet egentligen inte alls vad jag ska ta med mig. Men det spelar mindre roll. Bara jag kommer i väg!! Ska bli sååååå kul!!
SvaraRaderaVilkne tur att både du och packning kom fram! Och att vi hade kul!!!!!
RaderaRuccolacreme har jag smakat tidigare, men inte serverad så här. Vilket låter som en toppenkombo.
SvaraRaderaSnart ses vi igen! Iiiii...
Toppen, absolut!
RaderaJa, det gjorde vi, tänk nu är det snart dags för nästa:)