tisdag 18 september 2012

Nudelsallad, vilken dag som helst.

En tisdags som denna tisdag kan det väl passa fint med en nudelsallad med lite rotfrukter och grönsaker i, eller vad tycker ni? Ja, varför den skulle passa bättre en tisdag än en torsdag vet vi inte riktigt faktiskt, men det lät så där bra när vi skrev det:) Det lät nästan lika bra som det smakade och då ska ni veta att salladen smakade finemang!
Låt oss inte babbla längre och snurra in oss mer i bokstäver och ord, låt oss istället presentera salladen:


Nudelsallad  2 port
2 "buntar" äggnudlar
1 stor morot
10 cm gurka
några blomkålsbuketter
1 klyfta vitkål
Koka nudlarna efter instruktionen som finns på paketet, skölj dom i kallt vatten och låt dom rinna av.
Skala moroten och hyvla den i tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel.
Skiva gurkan tunt, dela blomkålen i mindre buketter och strimla vitkålen tunt.
Blanda samman alla ingredienserna i en skål.
Dressing
½ dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
1 msk risvinäger
riven färsk ingefära efter eget tycke och smak
½ dl sesamfrön
Börja med att rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar få en svagt brun färg.
Häll sesamfröna i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Blanda samman och smaka av.När du är nöjd med smaken så blandar du ner dressingen i salladen och serverar.

Vi serverade vår smarriga nudelsallad till tonfiskbiffar som är så smaskiga och passar bra till. Biffarna gör du på burkad tonfisk och man variera dom i smak hur mycket som helst. Blir du nyfiken på receptet - klart du blir - så hittar du det här.

I går kväll var halva köket på en helt makalös föreläsning och fick många Aha-upplevelser med hem. Det var frun i huset som var och lyssnade på Jonas Helgesson, författare till bl.a "Ett CP-bra liv" och "Grabben i kuvösen bredvid" - två böcker som ni absolut ska läsa om ni inte redan gjort det. Får ni möjlighet att lyssna på honom och ta del av hans föreläsningar så måste ni göra det, så mycket tankvärt och så många minnesvärda ord! Kanske någon som redan varit på en av hans föreläsningar?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

26 kommentarer:

  1. Lät som en klockren sallad. Även tonfiskbiffarna låter som något jag bör testa.
    I kväll ska jag göra er kinagryta med kassler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de biffarna måste du klart testa så goda. Även salladen naturligtvis:)
      Så kul att ni ska testa grytan, den har vi inte haft på evigheter, tack för påminnelsen!

      Radera
  2. Sånt här ska jag äta massor av när barnen blir större... Enkelt, fräscht och gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, då hamnar den i "att-göra-listan" då:)

      Radera
  3. Ser väldigt fräscht ut! Fin bild!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig och fräsch bild, ser mycket gott ut!

    SvaraRadera
  5. Vilken "snice-ig" sallad:) Det skulle jag lätt kunna stoppa ner i magen nu!

    SvaraRadera
  6. Nudelsallad låter annorlunda och gott!

    Snart ses vi igen... ska bli riktigt riktigt roligt =) Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Passar säkert finfint till en grillad quornfilé!

      Jajamensan, snart är det dags igen, vi ser fram mot det så!!!

      Kramar

      Radera
  7. Har inte hunnit med kvällmat ännu, föräldramöte efter jobbet, så nu är jag galet hungrig. Hade gärna tagit en portion nudlar.

    Kartan kom idag, tack!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du hade mer än gärna fått en portion:)

      Kanon, då vet vi att den har hamnat i rätta händer. Snart är du också på väg, ska blir riktigt kul att få träffas!

      Kramar

      Radera
  8. Hej finisar jösses vad det ser delikat ut gahhh vill ha ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  9. Tonfiskbiffar låter perfekt till er goda sallad. Jag är tokig i nudlar, när de tillagas på rätt sätt. I Stockholm har de en äkta kinesrestaurang vid Slussen. OMG, vilka nudlar man kan få där. Era ser lika goda ut dock.

    Jag har inte lyssnat på Jonas H, men hade gärna gjort det. Ibland finns det föreläsare som man bär med sig länge, länge på grund av deras budskap. Jag kan tänka mig att detta var en sådan upplevelse!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Jonas bär man verkligen med sig länge, du ska absolut läsa hans böcker, så bra!

      Kram

      Radera
  10. Låter som en riktigt bra nudelsallad på en tisdag! :)

    Det var längesedan jag var på en föreläsning, men vissa har ju verkligen DET och fångar en totalt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut!
      Helt fångad var precis vad man blev.

      Radera
  11. Fräsch sallad och tonfiskbiffar! My kind of fish :-) Min tur att bokmärka!

    Jonas har jag lyssnat på som stand up och han gör riktigt bra humor baserat på sin situation. När jag gick på gymnasiet delade vi lokaler med elever med olika typer av handikapp. För att öka förståelsen för deras situation och behov gick jag en kurs där alla deltagare sedan fick gå runt i skolans olika klasser och prata om handikapp och dessa elever. Det var väldigt givande. Böckerna ska jag titta närmare på, tack för tipset!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, äntligen kunde vi få dej att nappa på firren:)

      Ja, han blandade in en hel del humor i föreläsningen - men det kunde svänga lika fort och bli väldigt rörande och starkt.
      Varsågod, hoppas du gillar dom.

      Kramar

      Radera
  12. Vad fina ni var i Buffé och så gott allt såg ut!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att du sett det:) Det var så vansinnigt gott, kommer säkert att göra flera av recepten igen!

      Kramar

      Radera
  13. Såg er i Buffe så klart, fina ni var! Nudelsalladen låter himla god ut o fin är den också! Ska kika på tonfiskreceptet nu. Trevlig helg. kram på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul, Anna, tack! Tonfiskreceptet är helt perfekt, enkelt och gott framför allt:)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!