Vårt tips inför helgens måltider denna fredag är en av Sveriges säkert mesta hämtade hämtemat, speciellt när det varit lite väl blött kvällen/natten innan kanske... För visst är vi en del som fått vår beskärda del av sug efter en flottig pizza så där dagen efter kvällen före? Och den där salladen som är pizzans ständiga följeslagare, den sitter verkligen som en krocketklubba på smalbenet när den smakar som den ska.
Sist vi hade pizza i vårt kök så provade vi ett recept som vi hittat hos en kollega till oss, Linda som bloggar på Kryddburken, och om den inte var en krocketklubba så vet vi inte vad som är det! Salladen smakade precis som pizzeriornas, om inte godare till och med, och det blev inte mycket kvar av det vi gjorde. Salladen håller en vecka i kylen, men frågan är väl om mängden gör det:)
Denna gången gjorde vi bara en liten förändring på originalreceptet,
vi slängde i basilika för lite med örtsmak:
vi slängde i basilika för lite med örtsmak:
ca 1 liter strimlad eller hyvlad vitkål
1½ liter kokande vatten
2-3 korkar Perstorps ättika
3/4 dl rapsolja
2 msk vatten
1 tsk socker
2 tsk salt
2-3 tsk oregano
1-2 tsk basilka
i tsk svartpeppar
Lägg salladen i en stor sil och häll över det kokande vattnet. Skölj med kallt vatten och låt salladen rinna av.
Lägg salladen i en stor skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda runt ordentligt.
Låt gärna salladen stå och dra till sej smakerna en stund innan den serveras, den blir bara godare.
Håller 1 vecka i kylen.
Gourmetpizza på G, vi provade med tre olika toppingar:
Halloumiost och skivat färskt fikon, ostfrossa med gorgonzola, mozzarella och parmesan, och till sist marinerade kronärtskockshjärtan (receptet här) med färsk basilika och mozzarella på.
För att göra en gourmetpizza ännu lyxigare och godare så lägg på en god parmaskinka, ruccolasallad och hyvlad parmesan, ringla över lite balsamicocréme och du är i hamn!
I sedvanlig ordning önskar vi er alla en riktigt härlig helg med många godsaker i magen, båda fasta och flytande. Ett leende på läpparna och tillfällen till avkoppling.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
PS. Fru Mårtensson hälsar och tackar för alla fina komplimanger i gårdagens inlägg, ni är för goa och vet verkligen hur man får någon på extremt gott humör! Krammar på er alla. DS.
x
Den pizzasalladen ser ut precis som den ska! Tänk vad lite vitkål kan bli gott ;) Pizzan med parma och massa annat smaskigt på kan ni ta och skicka hit..
SvaraRaderaTrevlig helg! :)
Ja, det behövs faktiskt inte så mycket för att något ska bli förträffligt smarrigt, med lite vitkål kommer man långt!
RaderaOkej, will do!
Åhh jag blir så hungrig! Sitter och väntar på min egna pizza och upptäckte att jag inte alls hade vitkål hemma som jag trodde... Hade gett mycket för att få en stor skål av den där pizzasalladen nu!:) Trevlig helg!
SvaraRaderaÅh, så retligt det är när man är så bombsäker och snopet letar i kylen... Okej, vi säljer den, men det kostar:)
RaderaDetsamma!
Så härligt gott allt ser ut! Riktigt fredagsmys. Här hemma blir det nybakade frallor från konditoriet, ostfrallor, vallmo och GI-frallor och massa goa pålägg, varm choklad film och soffmys med barnen! :)
SvaraRaderaVa kul att ni gillar pizzasalladen! Ha en fin, mysig och avkopplande fredagkväll och må så gott. Kram Li
Härligt, soffmyset med varm choklad med barnen låter så mysigt!
RaderaDen salladen var helt makalöst god, sån som man kan få riktigt sug efter.
Detsamma till er.
Gott gotti gott gott! Här blev det pizza igår men ska erkänna att det var Papa Joe som stod för både dem och salladen, men han kan sin sak Papa Joe och é en himla bra räddning när tiden blir knapp. Fotbollsträningar mest hela tiden känns det som och Nej det är inte jag som spelar om ni nu trott det ;). Ha nu en riktigt härlig helg!!Kram
SvaraRaderaKlart Papa Joe kan få rycka ut om tiden är knapp, bara han gör det bra!
RaderaSå det är inte du som lirar boll, tänk det hade vi bestämt för oss:)
Detsamma till dej, Gun,
kramen
Men vilken lyxpizza ni fick till, ser galet god ut. Fick nästan lite ont i smalbenet av er liknelse, men jag kan förstå känslan.
SvaraRaderaKram Malin
Ha en skööön helg!
Helt galet god:)
RaderaKramar till dej.
Pizza äts det för sällan hemma hos oss. Köpe någon enstaka gång per år och hemmagjord 3-4 ggr...
SvaraRaderaHemmagjord pizzasallad är gott. Vitkål är ju oerhört nyttigt! Kram på er, trevlig helg!
Vi har iofs inte pizza så himla ofta heller, men de få gångerna det serveras så är den alltid hemmagjord. Tycker inte att det finns någon pizzeria i stan som gör tillräckligt god så den är värd priset:)
RaderaKram tebax.
Vilken pizza !! Ser jättegod ut .. och vitkålsallad är gott till allt!!
SvaraRaderaSjälva gjorde vi Meatza här hemma .. lite annorlunda vill jag lova! Men gott det med..
Ha en fortsatt härlig kväll!
=)
Tack!
RaderaLåter spännande, vi tar genast en titt på det.
Detsamma
Gahhh vad gott ha en fin höstlördag kram Sofia hälsa!
SvaraRaderaVäldigt gottigt var det:)
RaderaKramar
Jisses, vilken pizza! Så gott!
SvaraRaderaJa tack, den var smarrigt god.
RaderaVilka pizzabagare ni är:) Ha en härlig helg!
SvaraRaderaJa, kanske vi ska ta lite extraknäck:)
RaderaDetsamma till dej.
Så mycket gott. Min hembakade favorit är med chevre och päron!
SvaraRaderaTrevlig helg.
Lena från Make Ahed food
Låter ljuvligt gott med chevre och päron, sak testas, tack för tipset!
RaderaDetsamma till dej
Jag har längtat efter den här salladen typ hela dagen. ÄLSKAR pizzasallad, måste göra det här imorgon. MÅSTE.
SvaraRaderaHoppas att ni har en fin helg!
KRAM!
Helt rätt, det MÅSTE du göra, basta!
RaderaRight back att you,
kramar till er bådda.
Hemmapizza is da shit! Måste göra en omgång pizzasallad. Aldrig testat att koka kålen. Älskar pizzasallad! Goodbye isberg, hej vitkål!
SvaraRaderaVisst är det, både pizzasalladen och pizzan.
RaderaHejsan hej!
Jädrans vad god denna pizza salladen blev !
SvaraRaderaTack för receptet :)
Vi har redan hunnit göra 4 omgångar !
Hälsningar Carina