måndag 1 oktober 2012

Medan ni väntar.

Efter att vi bläddrat genom alla foton från helgen, valt och sorterat, så är nu redigeringen igång på högsta växel! Det tar sin lilla tid att fixa och trixa tills vi är nöjda med slutresultatet, men håll ut - första inlägget är snart färdigt:)

Vad som däremot redan är färdigt är dagens fiskrätt, både bild och recept, så det tar vi och rullar igång:


Fisksoppa 2 port
400 g torskfilé (går även med sej, lax, hoki eller annan smarrig fisk) i bitar
4 potatisar, skalade och tärnade
1-2 morötter, skivade
1 purjolök, strimlad
1 fänkål, skivad
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
1½ msk hummerfond eller fiskfond
½ apelsin, pressad saft
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
salt och peppar
1 dl räkor
Fräs potatis, motötter, purjolök,  fänkål och vitlök i lite smör och olja.
Tillsätt tomaterna, vatten, fond, apelsinsaft, timjan och rosmarin och låt allt puttra ca 20-30 minuter lite beroende på hur stora bitar du delat potatisen och morötterna i.
Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt dom puttra med i soppan tills de är klara och tillsätt därefter räkorna och låt dom bli varma.
Servera, gärna med en aioli.

Ja, det var väl ungefär vad vi tänkte bjuda er på idag, hoppas det faller någon i smaken. Oss passade soppan finfint, men så är vi ju fiskgalna båda två. Nu ger vi oss åter i kasst med redigeringen:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

14 kommentarer:

  1. En värmande fisksoppa i oktobermörkret låter riktigt gott och värmande. Själv gjorde jag en matig gulasch med kalkonfärs ikväll. Matkramar från mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det härligt med smaskiga soppor i höstrusket, passar fint. Mmm gulasch var inte igår, så gott!

      Kramar.

      Radera
  2. Joo då, den soppan faller mig absolut i smaken. Gillar ju både fisk och soppa så inget att tveka på ;). Hoppas ni har börjat hämta er efter helgen. Kram på er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra det Gun, bara att köra på då!

      Jodå, det börjar bli som vanligt, men ruset efter alla upplevelser lär sitta i lääänge:)

      Kramar.

      Radera
  3. Inget är som väntans tider eller hur? ;) Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Hm... Nu har jag ju (nästan) lagat fisk av bästa möjliga råvara så jag är en (liten) bit på väg in i fiskriket. Men så blir jag nervös när jag ser fond som ju förstärker fisksmaken. Jag får jobba vidare på saken. Under tiden njuter jag av den fina bilden - för det ser verkligen gott ut. Och nu vet jag var tallriken är placerad när det är dags för fotografering också :-)

    Tack än en gång för ert supertrevliga sällskap - ni är precis lika mysiga och glada som jag hade föreställt mig. Och tack för att jag fick hälsa på hemma hos er och äta jättegod ebblekaga.

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi tänkte ju lite på dej här, fiskälskare to-be? Fonda efter eget tycke och smak, så går det säkert vägen:)

      Ja, nu måste du ju ha en väldigt annan bild i tankarna än du haft tidigare, lite konstigt kanske?

      Vassego, och tack det samma säger vi, så nöjda med att vår bild av dej stämde:) Klart du skulle ha litta ebblekaga, hur hade det annars sett ut?

      Kramar.

      Radera
  5. Hållas oss på halster på det sättet!! Fisk är inte dumt det heller...;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det inte klokt:) Men fisk kan väl sitta fint som plåster så länge...

      Radera
  6. Den här fiskgrytan låter väldigt gott! Spännande med apelsinjuice! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja apelsinen tillför lite fin fruktighet!

      Detsamma

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!