Men årets nya sillsortern får ni hålla er lite till tåls med tills dom är gjorda, under tiden frestar vi er istället med ett litet urval från tidigare sillfrossor. Först ut är en av Håkans stora favoriter, även om han får försöka klara sig utan Ättarpssillen i år...
Ättarpssill, rosépeppar, grönpeppar och senapskorn ligger i lagen i denna burken och ger fin smak till sillen.
Het Thaisill, chili, limeblad och citrongräs ger inläggningen ett schwung!
All time favourit, Brantevikssill, röd och gul lök, dill och tre sorters peppar smaksätter här.
Fetaostsill, här får såsen härlig sälta av fetaost, frisk smak av mynta, vitlök och kardemumma anas lätt.
Citrongravad sill, Ankis favorit. Riktigt sur ska den vara och rapsoljan får gärna vara smaksatt med citron.
Wasabisill, Freddys ansvarssill även i år. Naturligtvis är den smaksatt med wasabi men även med ingefära, perfekt för sushiälskaren!
Ingefärssill, lite i stil med glasmästarsill men med lite mer kick i smaken, tack vare ingefäran.
Stekt sill inlagd i ättika, ingen gör den som Håkan! Den ska smaka av ättikan, inte för mycket socker:)
Skånsk senapssill måste vi ju naturligtvis ha med på listan! Med stark senap som gör så det kittlar i näsan.
Sill i romsås, passar bra till jul, kycklingarna till trots:)
Otroligt lätt att göra med frisk smak av citron och röd rom.
Otroligt lätt att göra med frisk smak av citron och röd rom.
Så där ja, då hopps vi att vi fått några av er att bli sugna på att lägga in egna sillburkar denna julen och kanske prova någon ny variant. För även om den gamla hederliga löksillen är supergod så finns det ju så många andra spännande varianter som man kan prova. Kanske är det rent utav så att någon av er läsare sitter på något spännande sillrecept som ni vill dela med er av?
För de av er som gillar vårt kök på Facebook så har ni kunnat se vad frun i köket har roat sej med under eftermiddagen... inte utan att benen är trötta och hjärnan ungefär samma, det tar på krafterna att shoppa:)
Dessutom har det fixats till en smarrig kaka som ska få följa med till Ankis jobb i morgon, en som har låtit vänta på sej ett bra tag nu. Men, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge...
Ha en fin tisdagskväll,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Egengjord sill är något jag gärna hade testat att göra i år. Sambon tycker inte så mycket om sill och tiden har inte riktigt infunnit sig, men kanske blir det en akutinläggning strax före julafton?! :-D
SvaraRaderaOm det är akutinläggning så är sillen i romsås perfekt, den behöver inte så mycket förberedelser.
RaderaOj oj oj så fina sillar!! Branteviksillen har jag smakar flera gånger, (har en skåning i bekanskapskretsen ;). Jättegod!! Ättarpen låter spännande .. & Thai kan ju aldrig vara fel! Fetaost, romsås brukar jag själv göra! Och gillar citronsill med ... Ja jag älskar sill med andra ord .. ;)
SvaraRaderaTack! Härligt med fler sillgalna människor, vi är i gott sällskap:)
RaderaOj vilken sillskatt ni sitter på! Wasabi låter som något som bör testas i vårt kök i år! Thank you!
SvaraRaderaJa, den börjar bli riktigt bra nu:) You are so welcome dear!
RaderaI bland önskar jag att jag gillar sill. Finns ju så många goda smaksättningar.
SvaraRaderaJa, det finns ju det, men du blir snart vuxen du också ska du se:):)
RaderaSill, det bästa på hela julbordet!
SvaraRaderaLena från make a head food
Visst är det, du har så rätt så!
RaderaMånga goda sillvarianter. Den sistnämnda "påsksillen" har jag gjort några gånger. Den är jättegod. Det är flera som ser jättegoda ut men Ättarpssill blev jag lite extra nyfiken på. Jag har också tänkt göra några sillsorter i år. Svärmor och svärfar komme till oss i jul och de likso jag gillar sill. :-)
SvaraRaderaJa, visst är det god, fräsch smak har den.
RaderaDå får vi kanske några bra tips från dej sen?
Branteviksill är den godaste tycker jag, men den gör andra i familjen, så den äter jag inte hemma. Min egen löksill är en variant med morot och rödlök, som påminner om glasmästarsill ganska mycket. Senapssillen köper jag hos lokala fiskhandlaren och den är den godaste senapssill jag ätit. Aldrig mer äter jag annan senapssill. Fast om jag fick smaka er skulle jag väl prova förstås! Jag älskar sill - mest de klara inläggningarna! Kram!!!
SvaraRaderaKlart du skulle smakat vår, du hade säkert gillat den:) Ja, det är något vi ständigt diskuterar det där med klara eller icke klara inläggningar, vilka är egentligen godast...
RaderaKramar till dej
Så många olika varianter ni har gjort! Nu äter jag ju inte sill, men det är ändå kul att se de ni gjort!
SvaraRaderaJa, det finns ju så många goda att välja mellan. Ingen fara, alla kan ju inte gilla't:)
RaderaOj, oj, oj, vad många olika sorter! Det skulle min kära make gilla! :)
SvaraRaderaSjälv jag äter inte sill... försökt många gånger... men aldrig "lyckats" att tycka om den... ;)
Ha en underbar onsdag!
Kramar!
//Lana
Fler som snart blir vuxna kanske:):)
RaderaDu får ta och skicka in maken i köket då, så kan han få lite tips.
Hoppas du haft detsamma,
kramar
Vad många sillar!!! Jag hade tänkt göra två st i år, fast jag kör med 5 min sill. Fuskar lite.
SvaraRaderaHade oxå tänkt mig en thailändsk varianti iår fast en krämig variant av er!!
Klart man får fuska, bara det blir gott i slutändan:)
RaderaHär kommer det också att bli en krämig thaisill i år som vi inte gjort själva än. Ska bli kul o se om vi kan få till den lika bra som Ankis mor fick...
Så många härliga sillar, det här inlägget måste jag spara! Älskar ju skärgårdssill så den med rom ska jag prova till påsk eller midsommar och wasabisillen lät ju väldigt spännande :D I år blir det dock bara den klassiska inlagda!
SvaraRaderaSå kul att läsa, tack! Inte så bara det minsann, den är en goding den också.
RaderaHärligt med all er sillinspiration! :) Här blir det vår traditionella senapssill på julbordet och nyheten för i år blir portvinssill. Vi använder oss alltid av 5-minuterssillen till våra inläggningar. Sen inhandlade vi på julmarknaden årets sill från Klädesholmen och sen på toppen av det blir det gubbröra.
SvaraRaderaTack! Portvinssill låter intressant, receptet kommer hoppas vi?
RaderaGubbaröra är smarrigt det också, perfekt nattamad:)
Scrolla, scrolla, scrolla.... Men jag njuter av de fina bilderna i alla fall :-) Fast tänk om jag skulle chocka svärmor i år och komma med egenhändigt inlagd sill som gåva till henne som värdinna på julafton :-)
SvaraRaderaFast jag väntar nog hellre på att få se vad det blev för kaka...
Trevlig kväll!
Kram + Kram
:) Hahaha, du é rolig du Lotta! Njut på du bara, vi känner ju till ditt förhållande med firrarna... Tycker absolut att du skulle stå för en sillchock i år, tänk så härligt överraskad svärmor hade blivit!
RaderaKakan är nu på plats, håll till godo.
Kramar på sej.
tänk om man ändå gillade sill vad hjälp jag skulle ha av er då, och då skulle jag nog testa någon ny inläggning till varje jul! den där fetaostsillen låter ju spännande, kanske som nåt som till och med jag skulle kunna få i mig :)
SvaraRaderaKanske något att prova med fetaosten först då, se det lite som en inskolningssill:) Annars kan du spara inlägget till den dagen du kanske plötsligt gillar sill...
RaderaWasabisillen är underbar så den blir det i år oxå :)
SvaraRaderaSå härligt att läsa, kanoners!
RaderaÄlskar ju sill (men det visst ni väl sen innan), men gör sällan så många själv. Men i år tänkte jag göra en med lingon... Det bästa är ju att man äter den vid så många högtider :) Brantevikssillen ser riktigt fin ut!
SvaraRaderaJajamensan, det har vi i minnet. Med lingon tycker vi att vi också vill ha, vi väntar på ditt resultat med spänning.
RaderaSill är ju verkligen högtidernas ingrediens på matborden, även om vi gärna äter det annars också:)
Tackar!
Wow vilka läckra sillar ni fått ihop! wasabisillen lät ju intressant!!
SvaraRaderaJag älskar sill och tänkte testa någon ny variant iår oxå.....oj nu börjar snålvattnet att rinna så sugen som jag blev på sill nu!!
Ha det gott! =)
Tack, glada blir vi! Wasabisillen är väldigt intressant och framför allt god.
RaderaVisst är det kul att testa nya sorter, det finns ju en uppsjö med fina recept till sillen.
Detsamma tycker vi du ska ha!
Ah... Jag som inte hade tänkt lägga in någon egen sill i år eftersom vi kommer vara ensamma nästan hela julen, men så frestas ni så här! Hm... Men vem har dött av för mycket sill lixom?!
SvaraRaderaDet var väl rätt fråga att ställa till oss som är fullkomligt galna i sillinläggningar:) Vårt svar: Garanterat ingen!
RaderaKlart ni ska ha lite sill även om ni ska vara ensamma.
Spännande med wasabisillen uuhhaaa!
SvaraRaderaDefinitivt UUUhhhaaa!
Radera