Det drar en musikfeber över vårt avlånga land, melodifestivalen drog ju igång förra helgen och har denna helgen stannat till i en av våra favoritstäder - Götlaborg, där håller ju flera av våra favoritmatlagare till:)
Nej vi är alltså inga följare av festivalen, vet faktiskt inte ens vem som tävlar ikväll, men vi har absolut inget emot den heller - musik är ju faktiskt ett nödvändigt inslag i livet, eller hur? Precis som mat är så därför går vi raskt över till det ämnet, ett ämne vi behärskar mycket bättre än just melodifestivalen...
En liten plockmatsbonanza tänkte vi kunde passa bra med tanke på den där festivalen i alla fall, det är ju helt perfekt att ha på soffbordet framför tvn och mumsa i sej den ena godsaken efter den andra. En rulle, en inlindad fruktbit, en platt variant och så till sist ett vegetariskt alternativ, något för de flesta alltså.
Så varsågoda, hugg in:
Bresaolarullar
1 pkt, ca 70 gram, breasola
½ ricottaost
1 dl riven parmesanost
ruccolasallad
rivet skal från ½ citron
salt och svartpeppar
Blanda samman ostarna med citronskalet, salt och peppar.
Lägg ut breasolaskivorna på en bit plastfolie, lägg dom lite omlott så de bildar en fyrkant.
Bred oströran över skivorna och lägg på salladsblad.
Rulla samman skivorna med hjälp av plastfoliet, rulla inte för löst för då delar bitarna sej när du skär upp dom.
Lägg rullen i kylen minst en timme innan du tar fram den och skär upp i lagom tjocka skivor.
Servera på en bädd av ruccolasallad, ringla gärna över lite god olja och riv över parmesanost.
Carpaccio
100 g riktigt tunt skivad oxfilé
½ stjälkselleri i tunna skivor
2 msk rapsolja med citronsmak eller olivolja
färska basilikablad
parmesanost, riven eller hyvlad, elelr både och
Lägg köttskivorna på en tallrik, strö över selleriskivorna, basilkabladen och parmesanosten.
Ringla över oljan och servera, gärna med en citronklyfta till.
Parmalindad mango
5 skivor parmaskinka
1 mango
Skala och skär mangon i skivor.
Linda in varje skiva i en bit parmaskinka.
Crustader med mozzarellafyllning
1 paket (24 stycken) crustader
körsbärstomater
125 g mozzarellaost
ca ½ dl pesto
riven parmesanost
Halvera tomaterna, ta bort alla kärnor så du bara använder tomatköttet.Lägg en bit av tomaten i botten på crustaden, klicka på lite pesto och lägg på en bit mozzarellaost.
Riv över lite parmesanost och ställ fromarna på en braspanna.
Gratinera crustaderna i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Ha en läcker lördag, med eller utan musikens sällskap. Själva kommer vi att vänta otåligt på att en viss festivalgalen matbloggerska ska visa upp sej i fjäderboan:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Jag är på samma bana som ni, tycker väl varken eller om mellon, men äter gärna plockmaten som hör den till ;) Breasolan på första bilden ser verkligen ut som lax, så jag bläddrade snabbt förbi tills jag hann läsa vad det var. Låter gott!
SvaraRaderaLycka till med krysset ;) Trevlig helg, kram!
nej, någon fisk blev det inte på denna plockmaten, även om det gärna brukar få ligga en och annan bit. Breasolarullarna blev riktigt smarriga, gick åt som smör...
RaderaTackar,
detsamma kramar
Ja här på åkern slipper ni Mellon då barnen har siktat in sig på att inta sonens rum med chips, godis och läsk och komma ut och meddela resultatet efteråt. Fjäderboa står inte heller på menyn, även om vi säkert kunde fixa en snygg av fasanfjädrar ;) men rådjuren har visst blivit lite färre hint, hint.. See you later Välkomna!!
SvaraRaderaPS. Hoppas ni inte är jätte rädda för snoriga gubbar och pojkar, tror inte de smittar längre i alla fall då de ju hållit på ett tag.
Aha, då får vi i alla fall veta resultaten då En boa av fasanfjädrar hade väl varit urtjusigt, men vi överlever nog ändå. Aha... anar rådjuren i mossen:)
RaderaSer fram mot åkerträffen, vi preparerar oss med C-vitaminboost innan och efter, det är äkert ingen fara alls, båda umgås vi ju med baskelusker dagligen:)
See you,
kramar
Härlig plockmat ni bjuder på i dag:)
SvaraRaderaHa det gott
Tackar, håll till godo:)
RaderaDetsamma till dej.
Mmm vad mycket smarrigt, ja det passar ju perfekt till mello:)
SvaraRaderaHa en härlig lördag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Men visst gör det, säkert hur bra som helst.
RaderaDetsamma till dej,
kramar
Som vanligt, hur gott som helst! Speciellt det första receptet, mmm...smaskiga rullar! Sparas! :)
SvaraRaderaJag följer Melodifestivalen, dels för att det är roligt att titta på pausunderhållning (oftast det om är det roligaste), dels att sitta och diskutera det musikaliska med dottern och dels att lyssna mer med proffs-musik-öron och ge proffs-ironiska-elaka kommentarer till vissa artister... :// Och så är det perfekt tillfälle att duka upp lite smaskigheter på soffbordet framför TV:n! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
P.S.
Älskar Göteborg med! Ska dit på minisemester med maken, om två veckor! :)
Kan absolut förstå att du lyssnar med andra öron än vi andra, det måste ju verkligen vara skillnad:) Kul att dela musikglädjen med dottern.
RaderaInte dumt med ett Göteborgsbesök, hoppas det blir trevligt.
Kramar
Smarrigt, smarrigt! Precis i min smak, italienskt är aldrig någonsin fel! Ha en härlig kväll med eller utan festival!
SvaraRaderaHärligt, italiensk tackar vi aldrig nej till.
RaderaTack det hade vi absolut, hoppas du hade det samma
Oj, vad smarrigt! Älskar att fixa och äta plockmat!
SvaraRaderaTack, så kul att höra! Visst är det kul att greja med plockmat.
RaderaOj oj oj den där plockmaten hade jag inte tackat nej till!!
SvaraRaderaÄr ju också kul att laga. :)
Du hade varit så välkommen så:)
RaderaJa, det är nästan lite som terapi att fixa till.
Plockmat är det bästa! Ser jättegott ut!
SvaraRaderaVisst är det, i alla fall bland det bästa:) Tackar
RaderaJag älskar både plockmat och Mello. Var på genrepet i går kväll och ska se tv-sändningen i kväll. The more the merrier är mitt motto!
SvaraRaderaJag letar febrilt efter numret man ska ringa om man vill rösta Dannys bringa till final. Hittar det inte... ;-)
Kram kram
Bringa, det har man väl i grytan:)? Vi har hört en hel del om hans bringa, får väl se om vi (läsa Anki) kan få en skymt av den nästa lördag kanske...
RaderaNästa lördag lär det bli mello här hos oss också misstänker vi, gästerna som kommer då brukar önska det.
Kramar
Ja tack, jag tar ett par hekto bresolarullar samt ett par hekto mango och parma!
SvaraRaderaOkej, vi packar in och skickar:)
RaderaMeldifestival eller ej (ej blir det för min del) så är ju plockmat alltid välkommet! Ska ha lite fest nästa helg, så nu är jag på jakt efter just plockmat - perfekt!
SvaraRaderaMycket välkommet är det där plocket:) Hoppas du kan ha användning av något då.
RaderaPlockmat är nog det bästa man kan äta. Enligt både mig och i synnerhet mina barn.
SvaraRaderaJag tror banne mig jag ska göra ett fat med plockmat redan i veckan, mitt i veckan för att få lite glamour i vardagen ;)
Kram lena från make a head food
Glamour i vardagen - absolut! Kul att barnen också är plockmatsfantaster.
RaderaKramar
Mycket gott där, vilken kväll som helst. Krustaderna fick saliven att rinna till lite extra. De måste jag bara prova.
SvaraRaderaMissade Melodikrysset. Igen! Vi som var så flitiga förut... Himla trevlig sysselsättning en lördagsmorgon. Det får bli nästa lördag.
Hoppas ni har en fin söndag!
Kram + kram
Härligt, hoppas verkligen du kommer att gilla dom lika mycket som vi gjorde.Tänk bara på att ta bort alla kärnor, annars blir det för blött...
RaderaSov ni över er? :) Ja, ni får ta igen krysseriet nästa lördag, väldigt avkopplande start på helgen är det.
Tack, detsamma till dej Lotta.
Kramarna
Mums... plockmat är bland det godaste jag vet. Så enkelt att variera och perfekt att bjuda på då alla kan plocka på sig det som de själva tycker om.
SvaraRaderaJa, det finns en uppsjö av goda grejer att fixa till, alltid något aom passar till någon.
RaderaPlockmat är så gott och är ju perfekt mingelvänligt :) Ibland undrar jag om inte det är godare än en förrätt?
SvaraRaderaJa, det kan man ju verkligen undra... eller varför inte båda:)
RaderaJag är så dålig på plockmat, men allt det här är ju riktigt gott!!! Sidan sparas så jag kan göra lite plock när andan faller på!!
SvaraRaderaSpara på du bara, hoppas andan faller på:)
RaderaJa, tack! Ja, tack! Ja, tack! Ja, tack! I löööv plockmat. Men det vet ni ju. Alla dessa låter ljuvliga. Och lite bubbel till det och sedan finns det inget som tar död på den feststämningen.
SvaraRaderaVarsågod, vassego, vassego, vassego! Japp att vi delar den kärleken har vi koll på. Nej, med plock och bubbel kan det bara bli bättre:)
RaderaÅH så mycket gott! Jag älskar verkligen plockmat och det kan varieras i all oändlighet, toppen med nya tips :)
SvaraRaderaJa, det finns ju hur mycket gott som helst att plocka på sej:)
RaderaSå mycket gott!
SvaraRaderaPlockmat är något jag älskar att bjuda mina gäster på.
Alla kan hitta något som de gillar.
Tack för dina tips!
Tack! Ja, det är så bra när alla kan förse sej av sina favoriter. Varsågod.
RaderaJa, ni missade inte så mycket av lördagens festival. Sean Banan var ganska kul men han lär ni nog inte kunna undvika i framtiden....:)
SvaraRaderaPlockmat är desto bättre. Alla bidragen tilltalar mig och röstar hem dem direkt!:)