Det visade sej vara precis så gott som det lät, men det ni ska tänka på här är att göra kakan samma dag som ni ska servera den annars har bottnen en tendens att bli lite blöt...
Dekorera på valfritt sätt, vi la på en hög färggranna minimarshmallows och klädde kanten med after eight:
After Eight cheesecake 8 port
125 g digestivekex
50 g smält smör
Krossa kexen och blanda med smöret, tryck ut i botten på en pajform med avtagbar kant.
Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning
200 g philadelphiaost
200 g after eight
3 dl vispgrädde
Vispa grädden i en skål.
Smält after eightbitarna.
Blanda samman grädde, ost och choklad och bred smeten över bottnen.
Ställ i kylen ca 1 timme innan du serverar den.
Gör helst cheescaken samma dag som den ska serveras, får den stå för länge så blir bottnen blöt.
Är ni inte sugna på cheescake med mintsmak i påsk så kanske dessa förslag kan passa bättre:
Inga större påskförberedelser har vi detta året, vi brukar inte påskpynta eftersom det känns som det pyntet knappast hinner ner från vinden innan det ska gå i retur... En härlig blomsterkvast lär säkert hitta hem till oss, lite blomsterfägring får kanske vårkänslorna i svall? Så klart blir det god mat och dryck, men det blir det ju annars också:) Frun har passat på att fixa sig påskafin i håret idag i alla fall, inga fjädrar eller så men en bra bit fick falla offer för saxen, så nu är hon redo för festligheterna på Blåkulla!
Hur gör ni, går ni "easter, all in" eller kör ni en light version?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Ni gör så mycket gott. Den där tårtan ser farligt god ut! :) Namnam!
SvaraRaderaTack, så kul att det gillas! Farlig, absolut:)
RaderaNom nom, gillar inte så mycket mintsmak men klart får man en sådan här tårta tror jag inte någon tackar nej minsann :)
SvaraRaderaLightversionen körs hos oss... någon enstaka påskpynt som barnen gjort och så lite påskris med fjädrar i... vi ses på Blåkulla Anki! ;) Kram på er.
Klart man inte ska tacka nej, man kan ju bli överraskad:)
RaderaHärligt att pynta med barnens alster, det är det bästa pyntet som finns!
See you,
kramar
Ooohh jag finner inte ord:) Choklad!!!
SvaraRaderaBlir så choklad:)
RaderaSå smidigt och gott. recept som gillas av mig, absolut!
SvaraRaderaKram kram
Visst är det bara bäst när det är på det viset!
Raderaåhhh vad det lärt gott tack snälla för receptet : ) påskkram Sofia
SvaraRaderaHärligt Sofia, vassego!
RaderaKramar
Som vanligt bjuder ni alltid på något gott här i ert kök! Jag går alltid hungrig härifrån men fylld med nya idéer om vad jag ska lag/baka för något den närmsta tiden.
SvaraRaderaHär hemma blir det en easter light. Jag skulle egentligen varit bortrest men ändrade planer och jag ska nu vara hemma. Så jag får se vad jag ska hitta på för skoj.
Kramar:)
Så kul att du gillar det du ser och att vi kan inspirera, det gör oss så glada!
RaderaJa, ibland blir det ändrade planer, hoppas du får en riktigt bra påsk på hemmaplan,
kramar
Men åh, After Eight som är så gott! Vad skulle kunna gå fel med detta liksom!
SvaraRaderaIngenting alls, ingenting:)
RaderaMen gud, vad ni frestas! Den här tårtan alla dessa som ni lagt ut och länkat skulle jag vilja äta till alla måltider! ;) Det är en riktigt godisgris som lever i mig! ;) Så bäst att stänga ner sidan annars dreglar jag ihjäl mig! ;)
SvaraRaderaHa en underbar torsdag!
Kramar!
//Lana
:) Länge leve gottegrisarna!
RaderaKramar
Har lite svårt för mint, men en liten bit after eight kan vara riktigt smaskigt. Vi firar påsken i Skåne, det vill säga att vi kommer äta så mycket mat att svärföräldrarna kommer att få rulla hem oss igen. ;)
SvaraRaderaHoppas att ni får en riktigt trevlig påskhelg och att vädret är med oss!
Det låter som du garanterat får en riktig kanonpåsk:) Då kan det vara värt att rulla ett tag efteråt...
RaderaTackar
Ser jättefin ut!! Gillar mint i desserter .. och cheesecake är alltid så rätt!! Lätt att göra/förbereda och alla brukar gilla det.
SvaraRaderaHa en fin påsk!! =)
Väldigt lätt att förbereda var den, bara man inte gör det för länge innan...
RaderaTackar
Men herregud vad gott det låter!!
SvaraRaderaTackar, så gott så:)
RaderaVi är alltid på landet över halva påsken så jag får min påskmats-dos där. Andra halvan är vi hemma och gör ingenting alls - DET ser jag fram emot! GLAD PÅSK!
SvaraRaderaMen det låter ju som en perfekt kombination!
RaderaTack, detsamma till dej.
Alltid lika gott med egeninlagd sill. Ramslök är ju fantastiskt så detta får man ju prova.
SvaraRaderaVisst är det, ramslök var väldigt spännande eftersom vi aldrig tidigare smakat det.
RaderaGillas, gillas! Choklad och mint - perfekt. Glad påsk till er, kram!
SvaraRaderaHelt perfekt!
RaderaKramar
Vi kommer att göra en liten påskbuffé åt oss med ett och annat gott. Den andra för i år, eftersom vi firar påsk två gånger i år när vi gjorde matreportage med den första för över en månad sedan.
SvaraRaderaGlad påsk på er!
Men det låter väl inte helt fel, buffé gånger två!
RaderaTackar!
Vilken snyggotårta! Låter jättegott med smak av ette-åtta. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken påskdessert/-tårta jag ska bjuda på i år. Får nog spana in era förslag lite.
SvaraRaderaTack, så roligt att den gillas:) Ette åtta är inte fel det, varken innan eller efter 8:)
RaderaSpana på du bara, hoppas du hittar något som faller i smaken.
Åh, både grann för ögat och god för smaken kan jag tänka mig! Synd bara att sambon inte gillar mint (helt galet, I know!).
SvaraRaderaGlad påsk på er!
Härligt, vi tackar vi för den fina komplimangen! Låter ju hur galet som helst...
RaderaTackar
Men gud så smarrigt, älskar after eight :D Måste provas någon gång!
SvaraRaderaDet smakade riktigt gott av minten, hopas du gillar den.
Radera