Det var minsann ingen dålig överraskning vi fick i morse när vi gav oss ut på nätet, en glädjens frukost blev det när vi upptäckte att vi faktiskt hade vunnit den där pizzautmaningen vi skrivit om tidigare i veckan. Om det mot förmodan är någon som har missat vårt bidrag så hittar ni det här, en pizzabotten med kalljäst deg som toppats med bl.a parmaskinka, mozzarella och ruccola.
Så ikväll blir det till att festa till det lite extra och fira vår vinst:) Tack till alla er goa människor som röstade!
Nu ska ni slippa höra om våra pizzabidrag mer, istället ska ni få höra om något så vansinnigt gott, så man nästan inte tror att det är möjligt att något så enkelt kan vara så makalöst gott. Men det är det, gott alltså:)
Vi hintade lite i torsdags om att vi skulle ge oss på en äggande frukost denna helgen och det var precis vad vi gjorde idag och helt säkert gör om igen i morgon bitti så barnsligt förtjusta har vi alltså blivit!
Rätten vi gjorde var en "Oeufs en Cocotte", något som herr Mårtensson gärna säger om och om igen - helt övertygad är han sedan länge att det rinner franskt blod i hans ådror nämligen...! Vad rätten heter på svenska vet vi faktiskt inte riktigt (inte ens Håkan), men kanske vi kan kalla det "krämiga ägg" eller nåt? Är det någon som vet så hojta gärna till!
Inspirerade av den nya matlagningsserien på kanal 9, "The Little Paris Kitchen", där Rachel Khoo lagar mat i sitt minikök så valde vi att testa hennes version av dessa äggen, enkelt var det och gudagott blev det:
Oeufs en Cocotte eller krämiga ägg 1 port
1 ägg
ca ½ dl crème fraiche - inte lätt varianten!
salt, svartpeppar och paprikapulver
fint hackad dill
Klicka ungefär hälften av crème fraichen i en ramekinform, salta och strö på lite paprikapulver och dill.
Knäck i ägget och klicka sedan på resten av fraichen. Strö på lite mer salt, kryddor och dill.
Ställ formen i en djup ugnsfast form, gärna en lite djupare braspanna, och häll ljummet vatten i pannan så det når upp till halva formen.
Ställ braspannan mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter om du vill ha din äggula lös och rinnande, låt den stå längre om du föredrar lite hårdare äggula.
Servera med en bit gott bröd att doppa i hela härligheten!
Nu kära läsare, nu sätter vi oss till bords och äter vår firarmiddag:) Ha en fortsatt bra lördagskväll!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
X
Grattis på er finisar! lördags kram Sofia
SvaraRaderaTack finaste Sofia. Kramar till dej!
RaderaNågra i sällskapet åt krämiga ägg på Görvälns slott när vi var där.
SvaraRaderatror faktiskt det stod just så i menyn, krämiga ägg.
Grattis till priset!
Lena från make a head food
Se där, då var vi kanske inte helt ute och cyklade då:)
RaderaVi tackar så mycket!
Grattis till vinsten !! De där krämiga äggen låter väldigt gott, har faktiskt aldrig hört talas om det innan!
SvaraRaderaHa en trevlig kväll !!
:)
Tack! Vi har läst om det på lite olika ställen innan, men aldrig fått tummarna loss tidigare, men nu lär vi göra det flera gånger om:)
RaderaTack, hoppas du hade detsamma.
det där lät himla gott, det måste testas och grattis till vinsten
SvaraRaderaTack! Ja det var så in i bänken gott!
RaderaStort grattis till vinsten! :-) Vi andra var chanslösa mot er. ;-)
SvaraRaderaDet där programmet med Rachel såg jag också, blev verkligen sugen, men testade aldrig. Vad gäller namnet så betyder Oeufs en Cocotte bokstavligt översatt "ägg i kopp" eller faktiskt "ägg i kokott". Lite nytta kan man allt ha av sin språklärarutbildning när det kommer till matlagning också. :-D
Tackar, tackar! Första gången vi har vunnit något sånt här, har skickat in en hel drös med bidrag till olika ställen så vi blev så glada:)
RaderaAha, då tackar vi för översättningen, då kan ju till och med Anki uttala det nu:) Inte fel med språkkunskaper inte.
Grattis! vad kul att ni vann!!! Bästaste pizzakramar till er:)
SvaraRaderaTack! Pizzakramar tillbaks:)
RaderaMen grattis, det var väl kul!! Missade totalt den där utmaningen, men hade nog varit chanslös mot er i alla fall. Äggen verkade väldigt goda, passar säkert till brunch också. Ha en fortsatt härlig firarkväll och dito helg!
SvaraRaderaTackar, tackar! Det kommer säkert fler utmaningar att hänga på.
RaderaÄggen passar garanterat till brunch.
Tack, hoppas din helg också varit finfin.
Hurra för pizzautmaningen!! Nu blev jag såklart sugen på att göra pizza ikväll. Kan nog passa bra eftersom vissa i den här familjen (nämner inga namn...) ramlade in sent i natt och luktar sprit så man typ blir förgiftad när man går in i sovrummet. Så jo, pizza får det nog bli :=)
SvaraRaderaAbsolut hurra! Vi förmodar att det inte var frun själv som ramlade in... maken blir säkert glad för en bit pizza, hoppas bara han får ner nåt:)
RaderaKramar
Vilket spännande recept! Jag, som älskar ägg! Sparar receptet på en gång! :)
SvaraRaderaGrattis till vinsten! :)
Blev också sugen på pizza...kanske till nästa helg! :)
Ha en underbar söndag!
Kramar!
//Lana
Då ska du absolut testa dessa om du älskar ägg, det är bara så gott!
RaderaTack!
Detsamma hoppas vi att du har,
kramar
Grattis till pizzautmaningen!
SvaraRaderaOch denna äggrätt ser onekligen spännande ut. Jag blev riktigt nyfiken! Nu blir det till att handla hem creme fraiche, för det åker sällan ner i kundvagnen.
Tack!
RaderaJa, vi har också varit så nyfikna på att testa även om det sen tog sin lilla tid innan det blev av:)
Så ner med Crème fraiche nästa gång och prova!
Hohoho, grattis till vinsten!
SvaraRaderaÄggkokotter är himla fint, det har jag också gjort några gånger. Någon gång med svampstuvning och någon gång modell större med ratatouille under locket, som hel middag med en bit bröd till bara, väldigt gott!
Tackar!
RaderaFint är precis vad det är och vi kommer absolut att testa lite nya varianter framöver. Alla tips mottages tacksamt!
Så trevligt med vinst, det är ni väl värda stort grattis!! Och ägg på detta viset låter gott (har aldrig testat!). Kram på er!
SvaraRaderaVäldigt trevligt, vi tackar!
RaderaTycker absolut att du ska prova, det var så väldigt gott.
Kramar
Vad kul att ni fick sett serien! Och visst är cocotterna riktigt goda?! Jag gillar även cocotter med grädde istället creme fraiche och lite tryffelolja på men byter mellan de olika för omväxling!
SvaraRaderaEgentliga svenska namnet är nog 'ägg i kopp' som är direktöversatt, men jag föredrar cocotter eller bakade ägg.
Kram på er!
Ja, vi spelar in för fullt och sparar alla avsnitt, de är ju hur bra som helst och vi tackar för tipset! De var så makalöst goda, har provat ett annat sätt också och har fler på lager:)
RaderaHär säger vi cocotter också, det låter lite "mer":)
Kramar till dej Hanna!
Grattis till vinsten! Krämiga ägg till frukost låter toppen! Kram
SvaraRaderaTack för det! Och tack för din röst:)
RaderaSå toppen så, du måste bara testa!
Kramar