Så är det åter vardag i det Mårtenssonska köket, semestern är ett minne blott och ett härligt sådant. Håkan är vanan trogen och kör med "Förra veckan vid denna tiden så..." Förra måndagen vid denna tiden så.." osv. Tack vare det så kan man ju nästan säga att vi får dubbel glädje av våra lediga dagar, inte dumt alls:)
Något annat som inte är alls dumt är en lättfixad fiskgratäng med ruccola och parmesanost, om man nu gillar fisk, ruccola och parmesanost förstås... Eftersom vi tillhör dom som gillar både det ena och det tredje så svängdes denna samman och gick rakt in på gilla-listan!
Vi kan absolut rekommendera att pressa den där citronklyftan över potatisen, den passar alldeles för bra till för att bara ligga där och vara fin på tallriken.
Fiskgratäng med ruccolasås
400 g torskfilé eller annan vit fisk
salt och svartpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 dl grovt hackad ruccola
2 dl riven ost med mycket smak, vi hade parmesanost
Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta och peppra och strö över ruccolasalladen.
Vispa ut mjölet i mjölken och låt det koka upp under omrörning, låt det småputtra lite och rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Rör ner osten i såsen och häll över fisken.
Tillaga mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
Ikväll blev det också lite snabbfixat på matbordet, spenatstuvning och stekt rökt sidfläsk, riktigt gott var det. Eftersom vi båda anlände hemmet senare än vanligt så var det den perfekta snabbmaten tyckte vi, gott, nyttigt och så blir man ju så vansinnigt stark av spenaten också. Bara fördelar!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Fisk och fiskgratäng är alltid gott!
SvaraRaderaVisst är det härligt med semester och tänkta sig tillbaka....
Visst är det fint, både med fiskgratäng och semester:)
RaderaVilken härlig semester ni verkar ha haft i Budapest! Jättefin ansiktslyftning av bloggen med! :-) Ha en riktigt skön fortsättning på dagen!
SvaraRaderaJa, det var riktigt skönt. Tackar, så kul att läsa, vi trivs ganska bra även om vi funderar på lite mer färg...
RaderaTack, hoppas du får en härlig kväll.
Pressad potatis! VARFÖR äter jag aldrig det? Pressad potatis med en klick smör på... Mmm! (Ja, fiskgratängen låter också god. Ost och ruccola till fisk låter mumsigt!)
SvaraRaderaVisst är det så gott, smakar av någon anledning godare än opressad och så är det ju perfekta såsmagneten:)
RaderaFiskgratäng gjorde jag i helgen som gick. Den blev hemskt ful men hemskt god, och hellre det än tvärtom. Jag hade spenat i moset vilket gav det en gräs(!)lig färg. Men gott var det som sagt.
SvaraRaderaJa, jag tycker nog att ni ser ruskigt starka ut på bilderna av er... Inte minst tillsammans. Kramar till er båda.
Visst är det viktigare att det smakar gott, hellre så än tvärtom...:)
RaderaÅh, Erika, du e för gullig:)
Kramar
Låter mycket bra att suga ut allt som går av en semesterupplevelse på det viset!
SvaraRaderaGratängen verkar riktigt god. Skäms på mig som inte har lagat fisk ännu sedan nyårslöftet avlades... Inne i april nu. Hrm. Jag sparar detta recept för det är så mycket gott i det!
Kram + kram
Ja visst är det bra, fast frugan börjar tycka att det blir lite tjatigt efter ett par dagar...:)
RaderaÄsch, året är långt, vi har ju inte ens kommit halvvägs... än finns gott om tid! Spara på du bara, vem vet, du blir kanske tokig i att kocka firre?
Kramarna
Bra tips på vardagsmat mottages alltid tacksamt! Jag äter ju inte rött kött så fisk äter jag ett par gånger i veckan. Maträtter med parmesan är alltid toppen.
SvaraRaderaKramar
Japp, man vill ju äta gott, vardag som helg! Parmesan piggar alltid upp:)
RaderaKramar
Gröna blad och ost, gott gott på det viset! :) Härligt att ni förgyller vardagen på det viset, kram på er! :)
SvaraRaderaSå gott så och så lätt sätt att förgylla lite:)
RaderaKramar
nej, nu MÅSTE jag köpa en potatispress. såhär kan vi ju bara inte fortsätta!
SvaraRaderaoch så måste jag få min sambo att förstår hur himla gott det är med fisk också... det känns som att det där med potatispressen blir ett lättare projekt att ta tag i. så vi börjar där :)
Nej så kan vi verkligen inte ha det, klart du måste köpa en press! Och visst känns det som lite mer genomförbart än att övertyga om fiskens välsmakande:)
RaderaNi levererar alltid så härliga fiskrätter. Det gillas! :) Fin ny layout också. Vårfint liksom!
SvaraRaderaTack, så bra att det gillas, både fiskarna och layouten!
Radera