I receptet finns inte ordet salt med och det beror inte på att vi glömt bort det, det är bara det att det inte behövs något extra salt, kasslern sköter sältan alldeles utmärkt på egen hand. De råstekta potatisskivorna som ligger i botten av paketet blir så smarriga när de suger upp smakerna från alla andra ingredienser som ligger ovanpå. Det är nästan som att de efter stekningen är kokta i en väldigt smakrik buljong. Märks det att vi blev väldigt förtjusta i smakerna...?
Kassler i folie 2 port
400 g potatis, tunnskivad1 röd paprika i stora bitar
3 cm purjolök, tunnskivad
300 g kassler, skivad
4 msk persilja, fint hackad
1 pressad vitlök
Skölj potatisskivorna i kallt vatten och låt dom rinna av, lägg på en handduk och klappa dom torra.
Stek potatisskivorna i smör och olja tills de är gyllenbruna.
Fördela skivorna på 2 bitar aluminiumfolie.
Fräs purjolöken och lägg den på potatisen tillsammans med paprikabitarna.
Lägg kasslerskivorna överst i paketet.
Blanda ihop persilja och vitlök och lägg det på kasslerskivorna, vik ihop paketen och lägg dom på en plåt.
Ställ in plåten mitt i ugnen och tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.
Ta ut och servera.
Så blev det då en uppdatering av vår mobiltelefon till slut, igår inköptes en sån där smart variant - den enklaste av de alla - så nu har vi avancerat från amöbastadiet upp till mammutstadiet.
Ni som följer oss på Facebook fick igår se premiärbilden som vi tog och, som vi efter många om och men, dessutom lyckades lägga upp på vår sida där! Ojojoj, så stolta vi kände oss.
Och alla ni som tjatar om att vi ska sälla oss till Instagram, lugn bara lugn, vi måste först lära känna vår nya familjemedlem lite närmre innan vi tar steget... Men så fort vi känner oss laddade så lovar vi att ni ska bli de första som får veta det! Men en sak i taget, som Alfons pappa säger.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Jag tycker kassler är underskattat. Det som är så himla gott och prisvärt! Kul sätt att tillaga den på. Kanske blir en höjdare för grillen 2013? :)
SvaraRaderaJa, lite så känns det nästan. Absolut att man kan lägga paketet på grillen, det funkar säkert hur bra som helst.
RaderaInsta, insta, insta!! ;) Kram på er!
SvaraRaderaHahahaha:) Kram på dej!
RaderaAmy har rätt. Insta - NU! Kram!
SvaraRaderaSNART!
RaderaKramar
Vilken bra rätt, och som tidigare kommentator säger, måste ju funka strålande på grillen! Gillas också att det är potatis som "lägger grunden" :-)
SvaraRaderaHa nu en riktigt fin helg och plugga in er ordentligt på den nya tekniken så ses vi snart på Instagram!
Kram + kram
På grillen bör den funka alldeles utmärkt, helt klart. Potatis är en väldigt bra grund, suger så fint upp skyn...mmmm
RaderaJa, den där tekniken... Nu har vi i alla fall lyckats få till det där med att dela bilderna på Facebook, nu ska vi bara se om vi kan få till inställningarna på kameran och se om vi inte kan få dom lite bättre...
Kramarna
Fint paket, det dära! Och så fint ni tapetserat om här inne på bloggen också :)
SvaraRaderaSes på instagram snart då ;) Ni kommer inte kunna värja er! :)
Kramar, trevlig helg!
Tack, ja det kändes som det saknades något i färgväg, tapeten får sitta uppe till vi kommer på något bättre.
RaderaNej, det verkar som vi inte kan värja oss alls... får se hur länge vi kan hålla ut:)
Detsamma hopas vi du har,
kramar
Mmm ja foliepaket är ju en höjdare på grillen:)
SvaraRaderaHa en fin fredag
Kram från www.victoriasprovkök.se
Visst är det, bara att prova laga till dom där.
RaderaDetsamma hoppas vi du haft,
kramar