Hej på er där ute, har ni haft en bra helg? Har ni hunnit njuta av vårsolen eller har ni kanske suttit inne och fnulat med era deklarationer? Här har vi hunnit med båda och eftersom deklarationerna inte kräver så mycket av oss, så har vi kunnat vara ute dessto mer. En riktig långpromenad tog vi idag, på vägen hämtade vi upp Ankis far och drog med honom också. Stackaren, han skulle precis kocka middag när vi dök upp och tyckte att han skulle promenera med oss istället...
Härligt att se hur naturen står redo för att snart visa upp sej i sin grönaste skrud. Knopparna på träden i stans park slår säkert ut nästa vecka, de flesta är på bristningsgränsen redan nu, och magnolians knoppar avslöjar de första vita bladen. Bara att passa på att njuta så mycket det går.
När man nu är ute så mycket så är det väl bra att ha något som går hyfsat snabbt att laga till i köket och då har vi ett bra tips för er. Fyllda frallor, låter inte det som en bra idé? Man kan ju fylla dom med vad man vill, men vi gjorde en gammal goding som vi inte haft på år och dar med härligt god sälta. Kapris och sardeller hade vi över i kylen sen vi fyllde laxfiléerna för ett tag sedan, bättre att lägga resterna i bullarna än i soporna!
Fyllda frallor med citrondressing
4 frallor, urgröpta
½ dl hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 kokta ägg, grovt hackade
1 rödlök, fint hackad
6 sardellfiléer, fint hackade
2 msk kapris, hackade
2 dl ruccolasallad, hackad
3 tomater, hackade
Torka de urgröpta bullarna i ugnen på 150 grader några minuter.
Finhacka innankråmet och stek i olja med persilja och vitlök.
Blanda alla ingredienser i en skål och rör ner den stekta röran.
Fyll bullarna med röran och servera med en grönsallad och dressingen.
Citrondressing
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
1 krm socker
salt och svartpeppar
Rör samman ingredienserna och smaka av. Låt det gärna stå en stund i kylen och gona till sej.
Nu tar vi och laddar för en ny vecka, en ny veckomeny ska komponeras och handlelista skrivas. Valborg heter dagen på tisdag, inte riktigt klokt är det att april också snart är slut! Tillhör ni korvgrillarna på Valborgsmässoafton så är ni kanske sugna på att stoltsera med egen hemmagjord korv i år? Kika då här på våra hemmagjorda korvar, kanske hittar ni någon som faller er i smaken:)
En riktigt bra vecka hoppas vi att ni får,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Fyllda frallor är himla gott, själv har jag gjort det md köttfärs, gott det med :-), men det var iofs många år sedan jag gjorde det sist
SvaraRaderaSå gott med köttfärs i också, länge sedan det blev sådan fyllning i vårt kök.
RaderaGrillat blir det på tisdag, men inte korv. Eller kanske men inte hemgjord. Vi har fullt upp med att packa, sälja våra fastigheter och så jobba lite då och då. Nä, det får blir grillspett med olika såser och en stor sallad med fetaost och lite gott bröd. Snabbt och enkelt när man är hemma först vid femtiden på Valborg.
SvaraRaderaMen jag SKA göra korv snart. Det rycker i mina korviga fingrar, liksom. Kram på er, finaste skåningarna!
Nej, göra egen korv läg väl inte ligga först på er prioritetslista nu:) Men senare, vi väntar... Kanske kalkonkorv?
RaderaHär blir det också enkelt, men dock inte grillat i morgon. På menyn står det fisk och där lär vi väl hamna.
Kramar tillbaka!
Wow, vilket spännande recept! Har aldrig ätit fyllda frallor! Måste testas! :)
SvaraRaderaHa en fin kommande vecka! :)
Kram kram
Då får du göra något åt det nu, tror säkert du kan hitta på många goda fyllningar!
RaderaDetsamma till dej,
kramar
Bulle i bulle och salt fyllning i bulle. Ni är galna ni skåningar! ;-)
SvaraRaderaPöss!
Jajamensan, så är det nog:)
RaderaPöss pöss!
Fyllda bröd är ju evigheter sen - det måste ju göras snart igen så tack för påminnelsen! Urbra att använda rester på det sättet.
SvaraRaderaLåter som att ni har haft en riktigt fin helg. Nu hoppas vi på fint valborgsväder också. Lite knasig vecka med röd dag mitt i men jag klagar inte :-)
Kram + kram
Vassego, då lyckades vi påminna dej också. Bra där, bytt bytt:)
RaderaAbsolut ska man inte klaga, fast vi som är lediga på onsdagarna ändå får kanske...? :)
Kramarna
Jamen, just ja - ni är ändå lediga på onsdag. Hm, ja det skulle ju kunna kännas lite surt förstås så okejrå, ni får klaga. Liiiite :-)
RaderaOj va gott, helt i min smak. Får länsa kylen och se om jag kan slänga ihop något liknande :)
SvaraRaderaPerfekta tillfället för att länsa kylen:)
RaderaSalt röra gillas... låter jättespännande detta! Valborg ska bli trevlig och skönt med 1:a maj sådär mitt i veckan... och nästa vecka är ju finfin också, dvs om man är ledig på fredagen. Kram på er härliga!
SvaraRaderaVisst är det härligt med Valborg, känns alltid lite extra hoppingivande för värmens ankomst:) Och ledig nästa vecka på fredagen är en av oss, så hon jublar lite extra då:):) Speciellt som vi också är lediga på onsdagen...
RaderaKramar till dej Amy
Den röran passar mig verkligen i smaken!! Recept sparat ..
SvaraRaderaPeston ni gjort med låter god, och vilken underbar färg!!
Pesto är verkligen gott till det mesta ..
Ha en fin valborg ni med!!
=)
Härligt, hoppas det ska smaka bra!
RaderaJa färgen på peston blev otroligt fin, såg riktigt nyttigt grön ut:)
Tack, hoppas du hade detsamma.