söndag 28 april 2013

Fyll frallorna med en salt röra.

Hej på er där ute, har ni haft en bra helg? Har ni hunnit njuta av vårsolen eller har ni kanske suttit inne och fnulat med era deklarationer? Här har vi hunnit med båda och eftersom deklarationerna inte kräver så mycket av oss, så har vi kunnat vara ute dessto mer. En riktig långpromenad tog vi idag, på vägen hämtade vi upp Ankis far och drog med honom också. Stackaren, han skulle precis kocka middag när vi dök upp och tyckte att han skulle promenera med oss istället...
Härligt att se hur naturen står redo för att snart visa upp sej i sin grönaste skrud. Knopparna på träden i stans park slår säkert ut nästa vecka, de flesta är på bristningsgränsen redan nu, och magnolians knoppar avslöjar de första vita bladen. Bara att passa på att njuta så mycket det går.

När man nu är ute så mycket så är det väl bra att ha något som går hyfsat snabbt att laga till i köket och då har vi ett bra tips för er. Fyllda frallor, låter inte det som en bra idé? Man kan ju fylla dom med vad man vill, men vi gjorde en gammal goding som vi inte haft på år och dar med härligt god sälta. Kapris och sardeller hade vi över i kylen sen vi fyllde laxfiléerna för ett tag sedan, bättre att lägga resterna i bullarna än i soporna!


Fyllda frallor med citrondressing
4 frallor, urgröpta
½ dl hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 kokta ägg, grovt hackade
1 rödlök, fint hackad
6 sardellfiléer, fint hackade
2 msk kapris, hackade
2 dl ruccolasallad, hackad
3 tomater, hackade
Torka de urgröpta bullarna i ugnen på 150 grader några minuter.
Finhacka innankråmet och stek i olja med persilja och vitlök.
Blanda alla ingredienser i en skål och rör ner den stekta röran.
Fyll bullarna med röran och servera med en grönsallad och dressingen.
Citrondressing
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
1 krm socker
salt och svartpeppar
Rör samman ingredienserna och smaka av. Låt det gärna stå en stund i kylen och gona till sej.

Nu tar vi och laddar för en ny vecka, en ny veckomeny ska komponeras och handlelista skrivas. Valborg heter dagen på tisdag, inte riktigt klokt är det att april också snart är slut! Tillhör ni korvgrillarna på Valborgsmässoafton så är ni kanske sugna på att stoltsera med egen hemmagjord korv i år? Kika då här på våra hemmagjorda korvar, kanske hittar ni någon som faller er i smaken:)

En riktigt bra vecka hoppas vi att ni får,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

17 kommentarer:

  1. Fyllda frallor är himla gott, själv har jag gjort det md köttfärs, gott det med :-), men det var iofs många år sedan jag gjorde det sist

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så gott med köttfärs i också, länge sedan det blev sådan fyllning i vårt kök.

      Radera
  2. Grillat blir det på tisdag, men inte korv. Eller kanske men inte hemgjord. Vi har fullt upp med att packa, sälja våra fastigheter och så jobba lite då och då. Nä, det får blir grillspett med olika såser och en stor sallad med fetaost och lite gott bröd. Snabbt och enkelt när man är hemma först vid femtiden på Valborg.

    Men jag SKA göra korv snart. Det rycker i mina korviga fingrar, liksom. Kram på er, finaste skåningarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, göra egen korv läg väl inte ligga först på er prioritetslista nu:) Men senare, vi väntar... Kanske kalkonkorv?
      Här blir det också enkelt, men dock inte grillat i morgon. På menyn står det fisk och där lär vi väl hamna.

      Kramar tillbaka!

      Radera
  3. Wow, vilket spännande recept! Har aldrig ätit fyllda frallor! Måste testas! :)
    Ha en fin kommande vecka! :)
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du göra något åt det nu, tror säkert du kan hitta på många goda fyllningar!
      Detsamma till dej,
      kramar

      Radera
  4. Bulle i bulle och salt fyllning i bulle. Ni är galna ni skåningar! ;-)

    Pöss!

    SvaraRadera
  5. Fyllda bröd är ju evigheter sen - det måste ju göras snart igen så tack för påminnelsen! Urbra att använda rester på det sättet.

    Låter som att ni har haft en riktigt fin helg. Nu hoppas vi på fint valborgsväder också. Lite knasig vecka med röd dag mitt i men jag klagar inte :-)

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, då lyckades vi påminna dej också. Bra där, bytt bytt:)

      Absolut ska man inte klaga, fast vi som är lediga på onsdagarna ändå får kanske...? :)

      Kramarna

      Radera
    2. Jamen, just ja - ni är ändå lediga på onsdag. Hm, ja det skulle ju kunna kännas lite surt förstås så okejrå, ni får klaga. Liiiite :-)

      Radera
  6. Oj va gott, helt i min smak. Får länsa kylen och se om jag kan slänga ihop något liknande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekta tillfället för att länsa kylen:)

      Radera
  7. Salt röra gillas... låter jättespännande detta! Valborg ska bli trevlig och skönt med 1:a maj sådär mitt i veckan... och nästa vecka är ju finfin också, dvs om man är ledig på fredagen. Kram på er härliga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt med Valborg, känns alltid lite extra hoppingivande för värmens ankomst:) Och ledig nästa vecka på fredagen är en av oss, så hon jublar lite extra då:):) Speciellt som vi också är lediga på onsdagen...

      Kramar till dej Amy

      Radera
  8. Den röran passar mig verkligen i smaken!! Recept sparat ..
    Peston ni gjort med låter god, och vilken underbar färg!!
    Pesto är verkligen gott till det mesta ..
    Ha en fin valborg ni med!!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, hoppas det ska smaka bra!
      Ja färgen på peston blev otroligt fin, såg riktigt nyttigt grön ut:)

      Tack, hoppas du hade detsamma.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!