Tro nu för all del inte att det var något vansinnigt galet firande igår, vi bubblade med Per Morbergs mousserande vin och till det smaskade vi på allehanda skaldjur, lite av en skaldjursfrossa med andra ord - en av de bästa frossorna man kan få om ni frågar oss. Eftersom det fanns lite god chokladkaka över från i lördags så blev det efterrättsrester också, bästa resterna om ni frågar oss... Bubbelrecension, skaldjursrecept och chokladkakerecept ska ni få ta del av så klart så fort vi har fixat och trixat lite med fler bilder på godsakerna.
Några bilder som redan är färdigfixade är fotona på vår senaste fiskgratäng, Håkans egen "hittepågratäng", som vi smaskade i oss förra veckan, herrevårje så god den blev. Riktigt syrlig sås där oreganon passade så bra till i smaken, många olika grönsaker i såsen och framförallt tomaterna gav både fin färg och smak. Naturligtvis så kan du variera grönsakerna efter vilka sorter du har hemma och som du föredrar, kanske broccoli, blomkål eller fänkål?
Fiskgratäng med torsk 2 port
400 g torskfilé
2 stora tomater, klyftade
2 vitlökar finhackade
2 små gula lökar finhackade
2 morötter, slantade
1 näve sugar snaps
1 röd paprika, i bitar
2 stjälkar stjälkselleri, slantade
1 citron, pressad saft och rivet skal
3 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och selleri snabbt i olja. Lägg i tomaterna, pressa över citron, tillsätt skalet och krydda, låt det småputtra några minuter.
Rör i crème fraichen och låt allt puttra en stund till, smaka av.
Lägg fiskfiléerna i botten på en smord ugnsfast form och häll över såsen, ställ in formen mitt i ugnen och gratinera på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med goda tillbehör, vi kan rekommendera potatis till de av er som äter det, såsen är så god så den kräver en bra uppsamlare!
Och nu önskar vi er alla en riktigt fin ny vecka, en såndär bra vecka med en extra ledig dag:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Gottegrisar är vi allihopa allihopa!!! Grattis igen, bubbla på!
SvaraRaderaKram kram
Grattis än en gång på bröllopsdagen! Ha en fin vecka, kram!
SvaraRaderaGrattis på bröllopsdagen sötisar! Önskar er många fler bubblande lyckliga år!
SvaraRaderaFina saker ska firas fint (och länge), grattis vetja!
SvaraRaderaGrattis, grattis, ni ser ut att ha njutit!
SvaraRaderaGrattis, grattis, grattis! Länge leve kärleken! Klart ni ska fira, skräp vore väl annars. Och gott ser allting ut - som vanligt!
SvaraRaderaFira kan man aldrig göra för mycket!:) Hurra för er!
SvaraRaderaFira ska man ju alltid göra i dagarna de tre... ;)
SvaraRaderaGrattis på bröllopsdagen! :) Kram
Det är nog så att vi matbloggare är ena rediga livsnjutare! Charlotta och jag pratade om det för någon dag sedan eftersom både de och vi får gliringar ibland från folk som tycker vi njuter/unnar oss godsaker hela tiden. Men hey, livet är för kort för att dricka dåligt vin. Vem vet hur länge vi lever. Jag tycker minst ni ska fira i dagarna tre. Att vara lyckligt gift är en fin skatt.
SvaraRaderaJag är mycket nyfiken på vinrecesionen. Har inte hört någon som testat det, så jag ser fram emot att höra er åsikt. Både fiskgratängen och de röda fina godingarna bakom vinet gillas!
Jo tack, de där gliringarna känns igen...:) Men det är ju faktiskt så, precis som både du och Charlotta säger, att vi vet ju inget om morgondagen och vad den har med sig. Därför, tycker i alla fall vi, att det gäller att ta alla tillfällen i akt till att fira, högt och lågt!
RaderaStort grattis på bröllopsdagen! Och så klart att den ska firas! :)
SvaraRaderaFiskgratäng låter såååå gott! :)
Ha en toppen dag! :)
Kram kram
//Lana
Grattis till bröllopsdagen! Klart det ska firas, och annat också. Gärna i dagarna tre, varför inte :-)
SvaraRaderaJag får nog börja skämmas lite grand inser jag, här är vi i maj månad och jag har ännu icke lagat något fiskrecept... Jag har ätit fisk ja, men inte gjort själv. Fy på mig. Men jag vet var jag ska hämta recept när jag tar mod till mig i alla fall - tack för all fiskinspiration!
Kram + kram
Stort grattis på bröllopsdagen!! Underbart att ni firar ordentligt - klart man ska göra det!
SvaraRaderaStor kram
Stort grattis till er! ;) Fiskgratängen verkar ljuvligt god.
SvaraRaderaVad härligt det låter med firande! Stort grattis på årsdagen!
SvaraRaderaGRATTIS till er finisar : ) kram Sofia
SvaraRaderaGrattis!!!! stor kram på er:) Länge leve kärleken.
SvaraRaderaOch helt rätt att festa i dagarna tre! Slå till på fyra nästa gång:) Det hade jag gjort!
Grattis till er:) ser riktigt gott ut det där!!
SvaraRaderaHa en fantastisk kväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Vilken mumsigt inbjudande och färggrann gratäng! Vill ha!!!
SvaraRaderaTack till er alla för era gratulationer, ni är för goa!
SvaraRaderaKramar till er från oss.
Lite försenat grattis på er bröllopsdag! Kramizar!
SvaraRadera