En fiskmiddag blir det alltså idag, receptet hittades i gröna lådan och det visade sej vara ett oerhört enkelt sådant med väldigt få ingredienser. Att det sedan smakade gott också gjorde ju inte direkt ont, kan det bli mycket bättre en tisdag i maj?
Senapsmarinerad torsk 2 port
1 pkt torskfiléer, ca 400 g
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap, gärna sötstark
skorpmjöl eller panko till panering
Rör samman marinaden och låt fisken marineras i minst 1 timme, ju längre desto bättre.
Slå skorpmjölet på en tallrik och panera fisken på båda sidor.
Stek i smör och olja till fisken är genomstekt, servera med valfria tillbehör.
Där ser ni, vi sa ju att det var hur enkelt som helst!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Enkelt var ordet, men smarrigt likväl! Låter som en kanonrätt, men så är jag ju senapslover också :D Skymtar Årets skörd i bakgrunden också, ångrar lite att jag tackade nej till det där paketet från Kivik. Var den något att ha? :)
SvaraRaderaFrån två senapslovers till en annan: Sorry vi inte svarat innan men bättre sent än aldrig. Årets skörd var precis så god som den brukar vara, vi köper den ganska ofta här hemma och har som måltidsdryck. Så den kan vi absolut rekommendera:)
RaderaBlev så sugen på stekt torsk i dag på väg hem från Gbg. Lars säger då att hans pappa erbjudit honom färsk nyfiskat torsk i går, som han tackade nej till... Grrrr, inget bra svar. Smsade svärfar och berättade att det ville vi visst ha. Får se om han dyker up..
SvaraRaderaKram kram
Mmm...enkelt är gott! Fisk äter vi för sällan. Mest för att jag har svårt att komma på det enkla!
SvaraRaderaDet låter mycket gott, blev sugen på fisk nu! Tur att något så gott samtidigt är enkelt :)
SvaraRaderaSenap och fisk har ju haft trevliga relationer förut så de kan gott dejta igen. Bokmärker!
SvaraRaderaLåter jättegott att marinera fisken så innan. Älskar dessutom senapsmak så recept sparas !!
SvaraRadera:)
Så mycket gott ni lagar. Som vanligt! Firren närmar sig sitt intåg i mitt kök. Igår åt jag fisk på lunchrestaurang, med ingefärsyoghurt och wasabi. Jättegott! Jag fortsätter spara på mig fiskrecept så får vi se vad det blir till "premiären" :-)
SvaraRaderaHa en riktigt fin onsdag - det är väl lyxledigt som vanligt!
Kram + kram
Vad gott det låter! Jag sparar receptet! Bra tips med marinering! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Yes! Detta blir på tisdag! Har alltid så svårt att komma på nåt gott med torsk. Tack och bock!
SvaraRadera