Så oavsett om ni gillar rom, drinkar och vin, eller inte, så koka lite rabarbersirap och utför era egna experiment. Blir det inte som ni tänkt så rekommenderar vi devisen "Gör om, gör rätt":)
Vårt bidrag till "Säsongens bästa" i Gröna Skafferiet, passande nog med råvaran rabarber.
Rabarbersirap
250 g rabarber
1½ dl socker
½ dl vatten
Dela rabarberna i små bitar och koka upp dom med vatten och socker, låt sjuda i ca 10 minuter.
Sila sedan från vätskan, pressa så att all vätska silas av. Häll saten i en gryta och låt den sjuda ca 5 minuter tills det blir sirapsliknande. Låt sirapen svalna.
Rabarbermojito 1 glas
½ lime
4 cl vit rom
några myntablad
2+1 msk rabarbersirap
mineralvatten
is
Dela limen i mindre bitar och lägg i ett glas tillsammans med sirap, mynta och rom. Stöt eller muddla så att alla smakerna blandas.
Slå i vatten och is, ringla i lite sirap och servera med en rabarberstjälk som stand-in-drinkpinne.
Och precis som att fredagen är på plats så är även fredagsblommorna det, liljor från favoriten på torget står för fägringen denna helgen och säkert en lång tid in i nästa vecka. Fredagspastan är på gång och fredagsosthjärtan ligger på vänt i skafferiet. I favoritfredagsprogrammet Let's Dance vankas det final och oavsett vem som vinner så är vi nöjda, även om vi hejar lite extra på Oskar.
Så som ni märker är vi laddade för fredagskänslan och vi hoppas att ni också är det.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Åh tack. jag har massa rabarber jag borde göra något av.
SvaraRaderaDen här spar jag!
Trevlig helg :)
Lena från make a head food
Tänk att rabarber kan vara så gott och kan användas till mycket. Jag har bakat med rabarber idag, igen :) Men när det är så gott... Önskar er en skön helg, kram!
SvaraRaderaRabarber är himla gott, såg med receptet på rabarbersirap och är allt sugen på att testa det
SvaraRaderaInte dåligt med fredagsgrejer ni har på lut, nästan så man skulle kunna tro att det var... fredag?! ;)
SvaraRaderaRabarberfrossa låter som en bra typ av frossa! Jag tar gärna en sån mojito - tack!
Gillar gillar gillar! Jag gjorde rabarbersirap förra året som belv galet god. Passade super på glass. I drinkar kan det inte vara annat än kanon.
SvaraRaderatrevlig helg på er!
Låter fräscht och gott. Själv brukar jag blanda min egen kryddiga rabarberdricka med torrt vitt vin, det är också supergott. Ha en underbar helg!
SvaraRaderaRabarbersirap har jag länge tänkt göra, låter gott!!
SvaraRaderaKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Låter riktigt gott det här alltså. Har aldrig gjort rabarbersirap men då är det väl dags nu förmodar jag... :)
SvaraRaderaKram på er!
Spännande med rabarbersirap låter riktigt gott:)
SvaraRaderaDen där drinken så minsann inte helt fel ut! Kan den passat bättre än till den underbara försommarkväll som avslutade majmånad.
SvaraRaderaHa en fortsatt bra helg! Kramar
Gjorde en rabarberdrink i går fast inte lika avancerad. Konc rabarbersaft, mineralvatten och vodka i lika delar. Och lite pressad citronsaft på toppen. Smarrigt!
SvaraRaderaSå himmelens gott det låter! Detta ska vi prova omgående.
SvaraRaderaHär har vi mest druckit färdiga blandningar som Xider, i värmeböljan. Inte ens mat har vi orkat göra, så det blev räkmackor på altanen. Det funkade fantastiskt bra måste jag säga, med ett glas immig riesling till. Nu är det sovdags så jag bjuder er godnatt! Kram!
Det här låter riktigt fint! Jag skulle ta med mig en stor trave rabarber från Skåne förra helgen men det glömde jag såklart, och nu är halva köket nerpackat så well, jag får bjuda in mig till andra och hoppas på att rabarberfixen stillas! :=) KRAM!
SvaraRaderaOjoj. Det här låter gott. Maskrossirap och granskottssirap har jag gjort men inte på rabarber. Men rabarber finns det gott om så det måste testas. Sen får det bli lite experiment i mitt kök med :)
SvaraRaderaGott med rabarbersirap! Håller just nu på med granskottsirap:) Måste prova detta!
SvaraRadera