I dag dyker det upp en sprängd kylling i köket, det vet vi i alla fall. En snabbexploderad sådan och inspiratör till receptet är herr Mårtenssons favoritmatlagare, Jens Linder. Bild på kycklingen har vi icke att bjuda på, den ser helt enkelt ut som kycklingfiléer utan skinn gör, ganska blek och tråkig, men smaken var något helt annat än blek och tråkig! Så saftig så den nästan kan konkurrera med den rimmade varianten, som gjorde sån succé när vi skrev om den (läs här och se receptet här). Till kycklingen bjöds det potatissallad, känns som det blir en hel massa sådana nu, men det är ju så gott och så enkelt att variera.
Snabbsprängd kyckling
3 st kycklingfiléer
Marinad
Saft från en citron
Saft från en ½ lime
1 msk salt
1 tsk kajenpeppar
2 msk muscavadosocker
1 gul lök finhackad
Blanda ihop marinaden, rör om ordentligt.
Lägg ner kycklingen i en påse häll över marinaden, låt gona till sig minst 3 timmar i kylen.
Grilla eller stek kycklingen tills den är genomfärdig.
Potatissallad
1 stjälkselleri, tunnskivad
10-15 rädisor i mindre bitar
10-15 rädisor i mindre bitar
1 kg kokt potatis i mindre bitar
½ dl kapris
lite bladpersilja
Dressing
1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
svartpeppar från kvarn
salt efter smak
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
½ dl kapris
lite bladpersilja
Dressing
1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
svartpeppar från kvarn
salt efter smak
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
Rör ihop äggula, vinäger, ringla ner olja, lite i taget och vispa kraftigt under tiden.
Lägg potatis, rädisor och stjälkselleri i en skål, häll över såsen och strö över kaprisen.
Strö över lite bladpersilja och servera till kycklingen.
Nu hoppas vi att ni gläds åt en ny vecka och att den blir riktigt bra för oss alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Vi hann bara publicera ett glassrecept så kom regnet... jagade vi bort solen? ;)
SvaraRaderaHärligt med hemmagjord potatissallad, kan aldrig bli för mycket av det goda!
En finfin vecka till er, kram!
Ja herregud, den där finalen var allt bra lång, orkade inte ens se klart :-)
SvaraRaderaPerfekt potatissallad enligt mig! Kapris har jag aldrig hemma insåg jag för andra dagen i rad...
SvaraRaderaVädret kan man prata mycket om men lite skönt med regn också. Det behövs!
Vilka fina bilder på salladen! Här tittade vi också på Eurovisionen och det gick inte så bra för Finland :) Kram och ha en fin vecka!
SvaraRaderaGott, gott! Kyckling blir så saftig och mör när marinerar den! :) Potatissallad ser så god och fräsch ut! Mums!
SvaraRaderaVi tittade med på Eurovisionen men somnade till slut...så resultatet fick jag läsa på nätet dagen efter! :)
Ha en toppen måndag!
Kram kram
//Lana
Hemmagjord potatissallad är absolut godast & fräschast!
SvaraRaderaVi såg bara sista halvan av finalen så jag har ingen aning om vilka låtar som var bra och inte, fast det danska bidraget lät väl precis som alla andra såna där etno-låtar med stora trummor och flöjtar som vunnit förut... Så jätteimponerad var jag inte, men det var jag väl å andra sidan inte av någon annna låt heller. Skulle vara den som Petra Mede sjöng om Sverige då ;)
Kramar!
Potatissallad som är hemmablandad är bäst, alla gånger! Jag kan inte gå tillbaka till köpt nu... :)
SvaraRaderaJag missade Eurovision totalt - har inte ens hört vinnarlåten än. Får dykarn på YouTube och lyssna :)
En god potatissallad uppskattas alltid, smarrigt värre. Kapris har vi alltid hemma men den glöms tyvärr ofta bort... ska jag tänka på nästa gång jag gör potatissallad.
SvaraRaderaJa, ESC-finalen var trevlig och det hejades på vilt :)
Jag gör en Lotta idag: kram + kram på er!
Jag hejade ju på vampyren, men så är jag ju lite fast i det där discofjollträsket. Han var en godisbit tycker jag, men förmodligen gillar han godis av samma sort som han själv, hihi.
SvaraRaderaSvitta har vi också varit i allt körande till återvinningen. Själv har man passerat bäst-före-datum för länge sedan men än har inte J lämnat bort mig.
Stor kram till er. Vi tänker oss förresten ner mot Ystad i skiftet juni/juli. Är ni där då så kunde vi kanske ses över ett glas av något slag?
Vilket smarrig potatissallad. Så gott med hemmagjord! :) Kram till er.
SvaraRaderaMat kan tyvärr inte alltid vara en fröjd för ögat men kan vara supergott iaf, låter jättegott med kycklingen!
SvaraRadera