Men ikväll hoppas vi att dessa glada studenter inte ägnar en minsta gnutta tanke på annat än att fira, jubla och vara glada, precis som det ska vara. Vädergudarna stod på skolavslutningarnas sida och även om det såg mörkt ut ett tag så bröt solen till sist genom de mörka molnen, säkert var det en hel del med tält i trädgårdarna som andades ut:)
Hur som haver så säger vi GRATTIS till alla er med vita hattar på huvudet idag, imorgon bär säkert flera av er en helt annan hatt:) !
För att fira alla som firas idag så tar vi tillfället i akt och bjuder på musslor med en klick parmesanoströra, gratinerade i ugnen. Röran som läggs på blir så där härligt krispig och knaprig, en perfekt kontrast till musslorna.
Receptet hittade vi på Zetas sida
Gratinerade musslor med parmesanost
Grovt salt
450 g blåmusslor, kokta eller frysta som är förkokta
1 dl fint riven parmesanost, eller annan ost med mycket smak
1 schalottenlök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, riven
finhackad persilja
3 msk skorpmjöl
svartpeppar
olivolja
Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den.
Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna.
Blanda samman ost, lök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olja och fördela över musslorna.
Gratinera i ugnen på 225 grader till det får en gyllene färg, ca 10 minuter.
Nu kära läsare, nu är det en ny helg som väntar oss. Även denna lördag blir det utedinering för Mårtenssons, denna gången är det vårt gamla quizzgäng som ska träffas över en bit mat på lokal. Vi hoppas att solen håller sej kvar där den är nu eftersom restaurangen vi ska träffas på ligger på en plats som gör sej som bäst i solsken...
Vi hoppas att ni alla får en riktigt fin helg, att maten ni får på tallrikarna smakar gott och att drycken ni häller i era glas gör likaså!
Wow! Låter supergott! Detta har vi aldrig testat. Och gillar ni det så litar vi på er.
SvaraRaderaVisst rycks man med lite i studenternas glädjeyra. Det hade inte varit så tokigt att vara lika ung och ta studenten. Men kanske bara för någon dag...
Ha en skön helg. Kram på er.
jag är ju lite rädd för musslor... skulle nog behöva bli hembjuden till er och få smaka några, för jag vågar inte laga till det själv och så vill jag inte beställa det när jag äter ute utifall att jag skulle bli missnöjd :/ men om någon bjuder, då är det ju en annan sak ;)
SvaraRaderahu. jag är glad att jag inte har dagen efter student-hatten på mig idag, det är väl för väl att man var så ung när man tog studenten, idag hade tant aldrig orkat med allt tjo & tjim!
kramar!
Du är så välkommen så, närsomhelst, bara hojta till innan så handlas musslor hem till prinsessan!
RaderaKramar
Här i Malmö är det regn och åska, hoppas att ni har det bättre i er del av Skåne! Kramar!
SvaraRaderaSpännande! Har aldrig tillagat musslor hemma faktiskt.
SvaraRaderaHar inte kommit så långt än att vi hinner komma till själva gratineringen. När vi kokar musslor så slåss hela familjen om dem så det gäller att äta så många som möjligt på kortast tid :):)
SvaraRaderaHär har det idag varit en underbar dag med sol och faktiskt ganska varmt.
Ha en trevlig helg!
Gode tid vad goda de ser ut de små musslingarna, känns som en perfekt grej att göra om man vill slå ihop fördrinkssnacks och förrätt.
SvaraRaderaHa det gott.
Jag blir så blödig när jag ser studenterna, så börjar nästan grina. Jag kommer ju ihåg hur många och mycket känslor jag hade den dagen.
SvaraRaderaMusslor väcker också känslor förstår man. Hos mig: lyckokänslor :) Gratinerade på det där viset har jag aldrig gjort men det låter onekligen riktigt gott!
Alltid vackert med finklädda killa och tjejer och deras snygga studentmössor! :)
SvaraRaderaUndrar om jag nån gång kommer att våga smaka musslor... ;)
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram kram
//Lana
Nämen, vilken smaskig idé. Älskar blåmusslor.. så detta får jag prova nästa gång! Muuums!
SvaraRaderaJösses så gott! Jag som älskar musslor. Det här måste jag testa. Tack för bra och inspirerande tips!
SvaraRadera