Det är alltid med samma glädje som våra smaklökar och magar låter sej transporteras hem till Anne och Ingemar, det har faktiskt inte hänt en endaste gång under alla åren som vi känt varandra att vi lämnat det hemmet hungriga eller besvikna! Bilden nedan visar bara en del av buffén som stod uppdukad så det är förmodligen ingen överraskning att vi var tvungna att knäppa upp en knapp i byxorna även denna gången:)
En av de förmodligen vanligaste aktörerna på en kräftskiva, förutom kräftorna då, är väl den berömda västerbottenostpajen och det verkar inte finnas någon ände på variationerna. Receptet som värdinnan hade använt sej av var för oss nytt och även om det tydligen kommer från Coop så hindrar det inte oss att gilla och bjuda er på det...
En västerbottenostpaj med lite krämigare fyllning, chutneyn passade väldigt bra till.
Västerbottenspaj med rödlökschutney
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
125 g smör
2 tsk kumminfrö
2 msk vatten
Nyp samman mjöl, salt, smör och frö i en skål.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman en smidig deg.
Tryck ut degen i en springform, 24 cm i diameter och ställ den i frysen i 10 minuter.
Nagga botten med den gaffel och grädda pajformen mitt i ugnen, 10 minuter på 225 grader.
Fyllning
6 dl riven västerbottenost
2 dl gräddfil
2 dl grädde
3 ägg
Rör samman alla ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen, 20 minuter på 200 grader.
Servera gärna med rödlökschutney.
Rödlökschutney
3 rödlökar, klyftade
3 msk strösocker
3 msk honung
3 msk rödvinsvinäger
2 kvistar rosmarin
Koka samman alla ingredienser till vätskan kokat in, ca 10 minuter.
Låt svalna och servera.
Passar fint även till grillat kött.
Andra, väldigt vanligt förekommande, gäster på kräftskivor.
Under tiden som vi sippade välkomstbubbel roade vi oss med lite femkamp med hjälp av spelet "Super 5-kamp", och var det någon som såg oss så roade vi garanterat även dom!
Här försöker herr M att samla brickor i nummerföljd och vad vi lärde oss här är att "det gäller att komma ihåg var man har gått"! Det var nämligen Idas tips efter att hon gått vinnande ur kampen om sifferbrickorna.
Så är det åter dags att fira helg och vi håller tummarna för att den bjuder på samma härliga väder som vi fått njuta av de senaste dagarna. För vår del blir det en planlös helg, inte ens maten är spikad, men sovmorgon är en garanterad sysselsättning - var så säkra:)
Vi hoppas er helg blir hur bra som helst, att mat och dryck blir till belåtenhet och att solen skiner på er!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Låter gott med rödlökschutney till ostpajen, inget jag testat tidigare. Önskar er en fin helg, kram!
SvaraRaderaGott gott med västerbottenpaj! :)
SvaraRaderaRolig bild på Håkan! ;)
Ha en toppen lördag!
Kram kram
//Lana
Kräftor är heller aldrig fel! Ha en härlig oh solig helg där nere i södern! Tänk att solen skiner på mig också!
SvaraRaderaKräftskivorna får gärna avlösa varandra ända framtill höstlöven börjar falla. Inte bara det att kräftor är fantastiskt gott, men sen allt gott som bjuds till!
SvaraRaderaIdag verkar vara officiella kräftskivedagen för oj, vad det har postats kräftbilder på IG! Helt galet. Jag tackar och tar emot receptet på västerbottenpajen, låter supergod! KRAMAR!
SvaraRaderaInga kräftor här, men väl lite krabba slank ner i min mage igår. Utan besvär alls. Skaldjur är godast men ibland får man en ruggans huvudvärk av dem, dagen därpå. Pajen ser god ut, ja allt ser gott ut. Kram!
SvaraRaderaMånga kräftskivor och goda roliga tillbehör. Den där med rödlöken tror jag jag måste göra fast jag inte har någon skiva kvar :)
SvaraRaderaKram Lena från make a head food
Västerbottenostpaj är så gott! Har dock aldrig testat med rödlökschutney... låter spännande! :) Härligt att träffas och ha roligt tillsammans, kram på er!
SvaraRadera