Ett av de olika recepten vi klippt ut och testat genomgick några förändringar i vårt kök och istället för att resultera i en mousse så blev det en makalöst smarrig sås. Syran ökade vi på och någon ingrediens uteslöt vi och "det gick så bra så"! Fluffig och luftig blev såsen helt på egen hand utan att vi behövde vispa alls, men vill man ha den ännu luftigare så kan man säkert dra några varv med visp, manuell eller eldriven:
Fluffig sås med citronsmak till bär
250 g mascarponeost
2 dl crème fraiche
1-1½ dl lemon curd eller flädercurd (recept här)
1 citron, rivet skal från halva och saft från hela
flytande honung efter eget tycke och smak, vi tog ca 1 msk
limoncello efter eget tycke och smak
Blanda samman ost, crème fraiche, curd och citronskal och saft.
Smaka av såsen med honung och limoncello och servera till valfria bär, jordgubbar passar bra!
Behöver ni mer inspiration på hur ni kan variera jordgubbar är det bara att knappa in ordet "jordgubbar" i sökrutan uppe till höger så dyker det upp en hel massa förslag att välja mellan.
Har ni mer inspiration att dela med er av så tar vi tacksamt emot det!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Jag har nog bara ätit jordgubbar en gång i sommar. Min morfars söta gubbar lever i mitt smakminne och gör att andra gubbar inte smakar. Men imorse åt jag vildhallon och keso till frukost. Det var mums! Kram!
SvaraRaderaJordgubbar har jag ätit mycket av i sommar, som de är, i smoothie, i smulpajer, i energibollar...De är så goda. Kram!
SvaraRaderaÅh vad gott det låter och vi som ska till Sicilien om några dagar där vi hyrt hus. Gissar att ingredienserna till såsen finns där ;)
SvaraRaderaKram Lena från make a head food
Jag har inte ätit jordgubbar på ett bra tag nu - synd, för jag tycker verkligen att det är grymt gott. Hoppas att ni har en finfin semester! Kram!
SvaraRaderaJag har helt glömt bort jordgubben och är ute och jagar blåbär nu var och varannan kväll. 10 liter har jag nog plockat än så länge:)
SvaraRaderaDen här curden med citron lär ju passa ihop med blåbären! Tackar för tipset:)
Ha nu en skön vecka!
Älskar jordgubbar. Vi bor jätte nära ICA och utanför har dom stått och sålt jordgubbar hela sommaren... så det har blivit jordgubbar till frukost, lunch och middag här. ;) Så gott!
SvaraRaderaKram på er
För mig är jordgubbar sommar, helst då Öländska jordgubbar. I helgen åt jag nog mina sista gubbar, helt utan något faktiskt. Annars blir det med en skvätt grädde eller kokosgrädde :) De börjar allt bli lite hårda de där "pluttarna" på jordgubbarna och gör att det känns som om säsongen är lite på gång att ebba ut.
SvaraRaderaEn gång i tiden var jag en äkta jordgubbsplockare på Öland. Då var jag 17 år och kom 2:a i SM i just jordgubbsplockning :):) Det känns som ganska länge sedan :) Men det är goa minnen det!
Kramizar!
Jag köpte vad som antagligen blir säsongens sista gubbar idag. De tänker jag äta som de är, eller fruktsallad, eller till frukostomelett... Har inte riktigt beslutat än. Känns som att säsongen var väldans lång i år ändå, inte sant?
SvaraRaderaJag äter så mycket jag bara kan av gubbarna nu. Man vet aldrig när man köpt sin (för säsongen) sista jordgubbe - bäst att passa på. Helst naturella, men i en sån där fluff kan jag tänka mig också...! Kram
SvaraRaderaJag passar på att äta de sista gubbarna nu för säsongen. Ikväll åt jag dem helt naturella som tilltugg till Allsång på Skansen. Kram
SvaraRadera