fredag 20 september 2013

Pulled pork

Då har vi fredag igen,vilket jag tycker är perfekt eftersom det är min fridag numera.
Helgen blir ju så mycket längre, man kan ju t.ex. ta en mindre resa nånstans eller köra långkok i köket.

Just idag får jag klara mig själv för Anki är på uppdrag med sitt jobb,så man kan säga att jag är gräsänkling, men bara fram till klockan 15,30.
Hoppas jag hinner städa och inhandla till helgens stordåd i Mårtenssonska Köket.
Idag tänker vi fresta er med en perfekt helgmiddag, den tar lite tid alltså ingen sån där mittiveckanmiddag. Det är en pulled pork och det finns hur många recept som helst, men vi gjorde såhär:

                          
Pulled pork
1 kg benfri fläskkarré
2 st gul lök grovskivad
1 hel vitlök skalad i klyftor
250 gr Barbecuesås
½ dl Jack Daniels
1 msk farinsocker
1 msk anchochili
salt och peppar
Sätt ugnen på 125 gr.
Salta och peppra runt om steken, lägg i en gryta som tål ugnsvärme, placera löken runt om steken.
Häll över barbecuesåsen och Jack, strö socker och anchochilin på steken.
På med locket in med den ugnen på nedersta falsen och låt den stå i cirka 4-5 timmar.
Efter 4 timmar kan man kolla om köttet trillar itu, då är det klart, om inte låt den stå en stund till.
Ta ut köttet dra itu med två gafflar, servera med creme fraiche, såsen från grytan och grönsaker, lägg alltsammans i ett tortillabröd .


Två godsaker.

Och nu önskar vi er alla en riktigt go helg, men nu måste dammsugare och dammvippa fram,
ingen rast ingen vila bara gno och ila.

Smaklig spis! / (Anki) och Håkan

18 kommentarer:

  1. Visst är gott med Pulled Pork!! Jag lagade själv denna rätt för ett par veckor sedan och blev lyrisk. Mitt recept var ungefär som ert men jag lät köttet stå inne i drygt 6 timmar - perfekt tid till 1,3 kg kött. Och så hade jag potatismos till, så gott!!

    Ha en bra helg i sensommarsolen!
    Kram till er båda från
    Ami

    SvaraRadera
    Svar
    1. Potatismos måste ju vara hur gott som helst att ha till, det ska vi lägga på minnet!

      Tack, hoppas du hade det samma,
      kramar

      Radera
  2. Det här älskar jag! Så himla gott och ompysslat:) Ha nu en riktigt trevlig fredagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, ompysslad mat - vilket trevligt sätt att beskriva det på!

      Radera
  3. Fast det inte är länge sen alls jag åt det så blir jag sugen igen. Pulled pork har verkligen erövrat våra mathjärtan. Gott med whisky i!

    Nu ska jag försöka sudda bort bilden av Håkan med dammvippa i högsta hugg. Fast det är ju en ganska trevlig bild iofs - ha ha!

    Ha en riktigt trevlig helg, lyxlirare som får långhelg och allt!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det är väl inget fel på den bilden, hur tjusigt som helst ju:) Eller, not...

      Kramarna

      Radera
  4. Städa städa varje fredag... Fast jag tar det nog till jul istället, så som det känns just nu (host och fräs). Å andra sidan är sambon rasande bra på att krama dammsugaren och vippan liksom vaserna han köper. Det får bli så den här helgen.

    Vi längtar efter att ni ska komma hit och förgylla vårt liv snart. Kanske kan vi ordna nånstans att bo, om ni vill slippa hotell. Man vet aldrig. - det finns ju vänner som reser bort ibland och lämnar lägenheten tom. Sjjälva har vi lite trångt med sängplatser ju. Fundera - vi ser fram emot att få rå om er lite här i väst! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur du har, att både krama vaser och städredskapen är väl en väldigt bra talang!

      Ja, vi längtar vi också. Vi har funderat på att ta en helg upp till ert håll, vi ska bara se när vi lyckas få till den... Snart, hoppas vi!
      Kramar

      Radera
  5. Pulled pork är ju bara så gott! En av mina favvisar faktiskt. :)

    Ha en fin helg!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så gott, man borde ju äta det oftare!
      Kram

      Radera
  6. Perfekt med fredagsledigt för att förbereda helgen i lugn och ro. Långkok är ju underbart nu på hösten!
    Alltså grishals.....det har mina föräldrar alltid sagt men har inte haft någon aning förrän för några år sedan att det var Karré de menade. Skånskt eller gammalt namn?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grishals sa vi skåningar alltid, det är faktiskt grisens hals man menar. Men sen kom det turister från andra delar av landet och förfasades så över att det stod grishals på skyltarna i affärerna. Vi ljuger inte - det skrevs till och med insändare i vår lokaltidning om hur hemskt det var och hur deras barn led när de gick i affärerna och såg vad det stod...! Så efter en hel massa påtryckningar så har skåningarna ändrat sej i affärerna och skriver numera också karré så att inte turisterna ska behöva få veta att det är hals de äter och ta illa vid sej:) Men vi säger själva fortfarande grishals här i vårt kök, svårt att ändra gamla vanor.

      Radera
  7. Ahhh... Det är ju så gott! Låter gott att smaksätta med Jack Daniels. Vi åt typ pulled beef idag med högrev. Lowe tyckte det var godare än all annan tacos han ätit :-)
    Nu är redan helgen till ända så ni får ha en finfin vecka. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jisses vilket bra betyg, bättre än tacos minsann:) Härligt!
      Kramar till dej

      Radera
  8. Låter gott med en skvätt Jack Daniels i.
    Jag har provat med mörk rom vilket klart kan rekommenderas också.

    Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Romen tar vi till oss, vilket bra tips som absolut ska provas!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!