söndag 19 januari 2014

Matsedel för vecka 4.

Ny vecka och nya upplevelser väntar och därmed är det dags för oss att tipsa om maträtter från skafferiet för att underlätta er matplanering lite grann. Fisk gånger två varav den ena fiskas ur en burk och stoppas ner i ett bröd, morotssoppa med kokosmjölk, några LCHF- GI-vänliga måltider och till helgen en italienare och en svensk husman.
Ja som ni märker finns det något för alla smaker, vi hoppas något faller i er:


Måndag: Vi inleder veckan oerhört enkelt och snabblagat med hjälp av en morotssoppa med kokosmjölk och smaker som lutar åt det lite hetare hållet.

Tisdag: En marinad av soja, citron och ingefära sätter god smak på torsken som serveras med en enkel sweet chilisås, fräscht och smidigt.

Onsdag: Hotta upp köttbullarna med en skvätt konjak, senap och tomatpuré och fira lillelördag!

Torsdag: Kikärter i en mustig och lite hetare kycklinggryta ger en väldigt bra mättnad, ris passar till och för de av er som väljer bort kolhydrater behöves inga andra tillbehör än en frisk sallad.

Fredag: Bort med toppen på ett formfranska, gröp ur och stoppa i tonfisk, purjolök, majonnäs, cider, tomater och annat mumsigt och hälsa helgen välkommen!

Lördag: Italiensk inspiration på kalvbörsar fyllda med mozzarella och parmesan som fått puttra i en smakrik tomatsås med gnocchi.

Söndag: Söndagsstek är ju en himla trevlig tradition och den kan ni hylla med en porterstek, vi har gjort denna på vildsvinsstek men det är bara att byta ut köttet mot rostbiff eller fransyska från nöt, eller annat vilt, om ni hellre vill det.

Gårkvällen gick i italienska toner här i köket, något som våra följare på facebook och instagram inte kunde missa. Vi körde al in, ur högtalarna strömmade Eros, Dean Martin och andra klassiska smörsångare, bordet var dukat med rödvitrutig duk och vinet serverades ur den obligatoriska bastflaskan. Menyn var naturligtvis också italiensk och blev otroligt uppskattad och fick mycket beröm, alltid lika roligt att vara värdpar vid sådana tillfällen:)
Vi tog en del bilder på mat och matbord och de kommer att dyka upp under veckan tillsammans med recept, kanske kan det vara till hjälp för framtida middagsbjudningar för någon. Eller bara stilla er nyfikenhet:)

Nu ska detta dagenefter-trötta par ta på sej vindtäta kläder och ta en sväng i den friska luften. Så som det stormar just nu så finns det en viss risk för att det blir en flygtur, men vad gör väl det - lite spänning kryddar tillvaron!
Vi önskar er alla en väldigt bra vecka med många goda middagar!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

19 kommentarer:

  1. Härlig veckomeny och morotssoppan gillas lite extra som ni förstår ;)
    Jodå, er italienska middag är jag nyfiken på, ta hand om er och ta det lugnt med promenerandet, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, det förstår vi absolut:)
      Promenaden gick bra, men huga vad det stormar, det blev verkligen motionsrunda med stort M!
      Kram på dej Amy

      Radera
  2. Morotssoppan tar jag gärna. Det var länge sedan. Och torsken låter otroligt god med härliga ingefäran. Love ingefära!
    Ha en skön söndag:)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego, du får gärna en portion, både fisk och soppa!
      Detsamma hoppas vi du haft,
      kram på dej

      Radera
  3. Massa gott i matsedeln, precis som vanligt. Jag blev extra sugen på tonfiskmackan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Tonfiskbrödet är en riktigt gammal favorit, en sån goding som vi kan få riktiga sug efter ibland.

      Radera
  4. Mmm...så gott allt låter! Ska kika närmare på morotssoppa och kalvbiffar! :)
    Ha en fin kväll!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, hoppas att soppa ocj biffar kan vara något som passar!
      Detsamma önskar vi dej,
      kramar

      Radera
  5. Mycket gott där! Den där kycklinggrytan har jag minsann testat och tackar för den påminnelsen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vassego, det var så lite så:) Vi behöver påminna oss själva också har vi märkt...

      Radera
  6. Kul när man kan köra "all in" på ett tema! Och jag tror jag fastnar i det italienska spåret och testar kalvbörsarna... Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det, speciellt när det uppskattas så:) Kör du på det, det gör du rätt i!
      Kramar till dej också.

      Radera
  7. Vilka menyer, o så inspirerande!..har precis grunnat på om man skulle dra igång veckomenyers här hemma, men har tydligen blivit drabbad av latmasken :-D
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul! Ja den där masken, den drabbas vi också av allt som oftast:)
      Detsamma till dej!

      Radera
  8. Alltså den torsken... Såg fantastisk ut och ingredienserna i receptet! Mums! Måste testas!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, så kul att det kan falla i smaken! Torsken är väldigt god, och så lättlagad och kvick:)
      Kramar tillbaka

      Radera
  9. Hej! Tack för receptet på den goda torsken. Makens kommentar: Detta får du gärna laga fler gånger. Mycket gott tyckte vi båda! Ikväll blir det fredagsmys med er fyllda formfranska. Ha en riktigt skön helg! Hälsningar från Inger i Näsum.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!