Fredagsstädning; check!
Matshopping; check!
Kokboksinköp; check! (halva reapriset, vem tusan kan motstå det, perfekt att ha på lager till "gå-bort-presenten - dagens shoppingtips från Mårtenssons konsumenthörna!)
Sista bilden i vardagsutmaningen på Instagram; check! (nyfikna hittar oss på @martenssonskok)
Men den tänkta långpromenaden skippar vi nog, det känns som att vi varit tillräckligt aktiva redan och ösregnet inspirerar ju inte direkt, cykelturen i regnet till mataffären räckte... Däremot svänger vi ner om på stan för att shoppa blomster och se om det finns fler fynd som väntar på oss!
Men innan vi styr tårna mot stan så serverar vi er ett riktigt smarrigt frukosttips inför helgens sittningar. På fatet ligger det glutenfria bananplättar, något av det godaste vi smakat i plättväg! Vi har tidigare gjort en annan variant av bananplättar, dessa med dinkelmjöl och hela bananskivor i och dom var goda även dom, men nu när vi försöker dra ner på kolhydraterna så är glutenfritt helt perfekt!
Vilka ni väljer att göra är helt upp till er själva, eller varför välja egentligen - prova båda vet vi!
Bananplättarna blir vårt bidrag denna månaden till Söta Sakers tema som passande nog är "Morgon".
Bananplättar 6-8 stycken
1 mogen banan
2 ägg
½ dl crème fraiche eller matyoghurt
1 msk fiberhusk
Mosa bananen och blanda den med de övriga ingredienserna.
Låt det stå 5 minuter så smeten sväller lite.
Antingen steker du plättarna i ett plättlagg eller så steker du dom i en vanlig stekpanna, det senare alternativet tyckte vi faktiskt var enklare. Gör inte för stora plättar eftersom de då kan bli lite svåra att vända.
Vi käkade bär till våra plättar, hallon och blåbär, men det är en smaksak vad man vill ha till.
Denna helgen blir det garanterat en eller annan våffla brassad i detta köket, Håkan hade nämligen ett våffeljärn med sig hem i ryggsäcken igår (tur det var medvind på cykelturen hem från jobbet.). Våffeljärn har vi inte haft i vår ägo på en smärre evighet, det ärvda som Anki hade med sig i flyttlådorna för si så där 18 år sedan förpassades när det började ryka från kontakten! Förhoppningsvis ska det inte skickas några röksignaler från vårt nyförvärv:)
En bortaätarmiddag blir det garanterat också, denna gången hemma i ett för oss helt nytt kök och det ser vi fram mot! Och med dessa nyhetsbulletiner så önskar vi er alla en så bra helg som möjligt, vi hoppas ni får njuta av goda maträtter och drycker!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Så söt bild på er på Instagram, ni är så fina! Vilken härlig dag ni har haft. Själv har jag varit fastkedjad vid skrivbordet. Men jag klagar inte, det är ju fredag! Det doftar våfflor på kontoret också, vem kan vara deppig då?
SvaraRaderaBananplättar är så gott och smidigt! Jag gjorde utan vare sig crème fraiche eller fiberhusk, det räckte med ägg och banan. Men de blir lite fluffigare med fiberhusken kanske :)
Trevlig helg på er nu, kramar!
Men tackar Sara, ja vi gör vårt bästa:) Nope, fredagar har ingenting att klagas på, speciellt inte om det doftar våfflor!
RaderaDet måste ju testat då, vet inte om det är så men dessa blir ganska uppfluffade typ amerikanska plättar.
Tack, hoppas du haft det samma
Bananplättar blir det nu och då hemma hos oss. Oftast gör jag på ägg, banan och jordnötssmör. Kram och ha en fin helg!
SvaraRaderaJordnötssmör i låter spännande, måste testas det också!
RaderaTackar, hoppas du haft detsamma
Gud vad gott det här ser ut! Jag vill också ha plättar till frukost. Det är ju ändå helg imorgon... Håller för övrigt med Sara, det var en jättefin bild på er på instagram idag! :-) Stor helgkram på er, från Olof, mig och den lille svans-schamanen!
SvaraRaderaHärligt Helena, klart du ska ha plättar till frukost!
RaderaTack ska du ha, vi kan ju inte mer än säga precis detsamma till er:)
Kramar i massor tillbaka!
Jag gör ofta glutenfria pannkakor/plättar, och det är så gott! Trevlig helg :)
SvaraRaderaVisst är det gott!
RaderaTack, hoppas du också haft det bra.
Gott med bananplättar! Länge sedan jag lagade sådana...blir till söndagen frukost! :)
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Visst är det, Lana, hoppas det smakade gott så i morse!
RaderaKramar
Mm, gott! Men jag äter ju inte banan... Håller mig till mina kesoplättar. Blir våfflor i veckan också tror jag. Ha det bra resten av helgen! Skål!!
SvaraRaderaKram kram
Nej, äter man inte banan så blir det ju klart lite svårt att göra bananplättar :) Men kesoplättar gå bra det också, om du frågar oss.
RaderaTackar, hoppas du också haft det fint, snart dags för nedräkning:)
Skål och kramar
Ja, ni vet ju hur gärna vår familj äter plättar av olika slag till frukost! Där är även bananplättarna en favorit.
SvaraRadera