tisdag 15 april 2014

Bountybollar

Så var det då dags för efterrättstipsen som vi lovade igår att bjuda er på idag. Vi har blandat hej vilt mellan chokladstinna desserter och dom åt det lite mer fruktiga, syrliga slaget. Vi hoppas att ni kan hitta något som faller er på läppen, gör det inte det så får ni ge er in i vårt receptskafferi och göra en djupdyning i kapitlet om efterrätter.
Inget av förslagen är några avancerade rätter, någon är verkligen riktigt lättlagat och det enda som krävs då är frusna bär, grädde och en elvisp. Ja, en skål är ju också bra att ha annars blir det kanske lite väl kladdigt:)

Men innan vi ger oss in i de lagrade recepten så blir det ett helt nytt, ett med finfin smak av kokos och med en doft som genast fick oss att minnas utlandsresor i början på 90-talet! Det är bountybollar som är absolut klassade som barnförbjudna, det ingår nämligen en skvätt Malibu i dessa godingar - därav semesterminnena. Dom går alldeles utmärkt att förbereda ett bra tag innan dom ska serveras och sen förvara i frysen, men tänk på att det lätt försvinner några stycken under tiden de ligger där... det var en hel del som mystiskt försvann från vår låda i alla fall.

Receptet på bollarna hittade vi på bloggen 56kilo där Åse håller till. 
Dock gjorde vi på ett litet annorlunda vis när vi blandade romen i kokossmeten.  

Bountybollar med Malibu
3 + 2 dl riven kokos
5 tsk kokosolja, se till så att den är riktigt flytande
2½ msk honung
3-4 msk krämig kokosmjölk, det översta lagret i burken går utmärkt
1½ msk pressad citron
2 krm vaniljpulver
2 msk Malibu
Att rullar bollarna i:
200 g mörk choklad, minst 70 %
Kör 3 dl kokosflingor, kokosolja och citron i en mixer så det blir finmalet och lite krämigt.
Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa tills smeten har gått samman ordentligt, smaka av så du är nöjd med romsmaken annars tillsätter du en skvätt till!.
Ställ smeten kallt en stund så går det lättare att rulla den till bollar.
Forma smeten till lagom stora bollar och ställ i kylen ca 30 minuter.
Smält chokladen i ett vattenbad (i en djup tallrik över en gryta med kokande vatten, låt inte vattnet komma ner i tallriken för då blir chokladen grynig) och rulla sedan bollarna i chokladen så det täcker runt om.
Antingen förvarar du bollarna i kylen eller i frysen tills du ska servera dom.

En marsmousse som smakar kanon med friska bär till!

Cheesecake med nutella på en botten av chocolate chip cookies... sen säger vi inte mer om den saken:) 

Superenkel hallonglass bara mixa samman frusna bär och grädde, smaksätt och klart!

En syrlig paj i påskens gula färg, Key lime pie, kan förberedas i god tid.

Chokladtårta med chokladglasyr, mycket chokladsmak blir det och så in i bänken smarrig! 
Gott med en sås av hallon till.

En friskare variant av en klassisk italienare får du när du bjuder på passionsfruktstiramisu.

Nu ska Mårtenssons hugga in på kvällens middag som kommer att intas under ackompanjemang av musik från Tösarajset som går alldeles runt hörnan av vårt hus. Kanske har någon av er varit ute och rajsat i kväll?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

  1. Se där, där har vi ju den där Malibun vi såg behind the scenes-bilder på häromveckan ;) Jag har en flaska Malibu på lut här, kanske ska smyga ner ett par matskedar i göra bountybollar! Jag har den mest i varm choklad annars, hehe. Massor med bra efterrättstiås ni kommer med, perfekt såhär lagom många dagar innan påsk!

    Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, nu kom avslöjandet:) Absolut så ska du skvätta lite i bollarna så testar vi att skvätta i varm choklad för det har vi inte testat tidigare.

      Kramar till dej

      Radera
  2. Så mycket gott! Funderar på att göra Key lime paj i helgen. Fräscht och gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det fräscht och friskt med limepajen, perfekt till påsken!

      Radera
  3. Så mycket gott ni bjuder på och bountybollarna låter mycket goda :) Jag har haft Baileys i mina chokladbollar. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, säg det som inte blir godare med en skvätt %-haltig dryck:)
      Kramar

      Radera
  4. Vilka härliga bakverk, det ser så gott ut! Har själv bakat Bounty, vilket verkligen passar bra till påsk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, låter bra det! Bounty känns verkligen lite påskigt, kan det vara formen på nöten som ger aningar om ett ägg...?

      Radera
  5. Man får INTE lägga ut så där många efterrätter! Det blir kortslutning i hjärnan och salivproduktionen ökar på ett sätt som är svår att hantera!

    Ha nu en riktigt skön och fin påskhelg!
    KRAM PÅ ER!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, du är ju helt underbar Ann-Sofi! Tack för att du alltid lyckas förgylla vårt liv lite extra,
      pöss och kram till dej!

      Radera
  6. Ojoj, längesedan jag åt bounty och bountybollar... kokos är ju så gott i det mesta! Kram på er fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det smarrigt med kokos Amy, det blir ett så gott tugg. Bra motion för käkarna:)
      Kramar till dej, vännen!

      Radera
  7. Vissa saker går förvånansvärt bra att äta direkt ur frysen. Bountybollar har jag aldrig smakat men de låter ju inte lite goda. Här blir det hemmamys för mig och vovven idag medan J sliter på jobbet. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men visst är det så, frysen gör ingenting begränsat! Nästan, i alla fall...:9
      Myspys låter fint, hoppas ni fick det bra och att J också får vara med på ett hörn nu,
      kramar till er.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!