I dag har turen kommit till drinkar och tilltugg och vi har valt ut några olika varianter av båda, hittar ni ingenting som faller er i smaken så hittar ni flera förslag i vårt skafferi. Drinkar hittar du några stycken av varierade sorter här och under åren som gått har det blivit en del tilltugg som samlats här.
Tilltugg behöver inte vara någon komplicerad, avancerad historia, det går att svänga samman väldigt smaskigt plock av få ingredienser och det kommer här ett exempel på. Fyra, eller tre, deltagare är vad som krävs för att smaska i sej dessa laxrullar, dom passar så himla bra till bubblor i form av öl eller mousserande vin. Anpassa hettan efter din och dina gästers smak, vissa av oss tål mer än andra, och gör gärna som vi brukar göra och servera en klick hetta vid sidan också. På så vis kan personer som Håkan brassa på med svettframkallande styrka efterhand!
Laxrullar med wasabi (inga mått i receptet, allt handlar om din egen smak för hetta!)
skivad kallrökt lax
naturell färskost typ Philadelphia
wasabi
sesamfrön
Börja med att torrosta sesamfröna i en het panna, rör om ofta så de inte bränns vid - det går snabbt!
Låt förna svalna och strö sedan ut dom i ett jämt lager över en bit plastfolie.
Lägg ut laxskivorna över sesamfröna, lägg dom så de precis lappar över varandra i kanterna så det blir ett jämnt lager.
Rör samman ost och wasabi efter din egen smak för hetta. Tänka på att om ska du bjuda på dom så kan det vara smart att ta i lite i underkant och sedan servera med en klick wasabi vid sidan, så att de som vill kan hetta upp rullarna lite.
Bred ut ett så tjockt lager av wasabiosten som du vill ha över laxen.
Rulla samman laxen till en rulle med hjälp av plastfolien, strö eventuellt fler sesamfrön runt om rullen om du tycker det behövs.
Lägg rullen i frysen ca 15 minuter innan du skär upp den i jämna skivor.
Drinktilltugg
Vill du hellre göra laxrullar med avokadofyllning så hittar du ett recept på det här.
Att fylla laxskivor med västerbottenost blir också fantastiskt gott!
Föredrar du charkuterier framför fiskar så kanske det kan passa med
Helt vegetariskt tilltugg blir det när du marinerar kronärtskockshjärtan.
Med en smördegsrulle fixar du flera drinktilltugg superenkelt,
här hittar du fyra olika varianter med bland annat ölkorv, oliver och jalapenos.
Drinkar
Tre olika varianter med bubbel i, alla goda på sitt eget lilla vis!
En illgrön cocktail med bland annat Cointreau och ananas!
Och till sist en makalöst frisk och lättdrucken vit sangria med passionsfrukt!
Nu hoppas vi att ni har så ni står er över påsken oavsett var och hur ni tänker fira den.
För vår del blir det bortaätning både på långfredag och påskafton, så det lär inte gå någon som helst nöd på oss inte. Rapporter kommer vi att lämna både här och där så glöm inte att hålla koll på oss, vem vet vilka chocker som kan komma att dyka upp här näst:)
Är detta ditt sista besök i vårt kök innan påsken inträder "på riktigt" så vill vi passa på att önska dej en riktigt, riktigt GLAD PÅSK! Hoppas det blir precis så som du önskar dej att påsken ska vara.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Smördegbakelser är så otroligt goda och man kan fylla dem med nästan vad som helst. Fräscha drinkar ni bjuder på också. Kram!
SvaraRaderaJa, och sen är det ju så oerhört lätt att få till något gott med en bit deg.
RaderaKram till dej
Mums! Jag tycker att sådana här små tilltugg/smårätter oftast är roligare än de "stor" rätterna!
SvaraRaderaMen visst, vi är precis likadana och äter gärna och ofta plockmat till middag.
RaderaSå mycket gott, älskar laxrullar och bubbeldrinkar! Bresolarullarna måste jag verkligen testa! En kort liten fråga, ni känns så inne i "matbloggargemenskapen", har ni några tips hur kommer in i den till en matbloggare som jag som känner sig lite ensam i sitt bloggande? Tack för en bra blogg!
SvaraRaderaLina
Livets goda, bubbel och plock:)
RaderaVilken otroligt svår fråga du ställer Lina, vi har funderat på den sen i gårkväll... och vi vet egentligen inte hur vi ska svara på den. Vi gör inte på något speciellt vis, vi kör på i vår stil:) Men vi har varit flitiga med att kommentera hos våra "kollegor", inte för att vi haft någon tanke på att vi skulle tillhöra "en viss krets" utan för att vi tycker att det är roligt att följa dom och för att vi uppskattar de dom gör. Flera har vi haft kontakt med under flera år, och under tiden har nya vänner och kontakter uppstått. Men vi hade ingen aning om vad vi gav oss in i när vi började blogga, vi visste knappast att det fanns något som hette matblogg:) Men när väl Mumsfillimamma skrev en kommentar hos oss så öppnades denna nya värld upp för oss och sen har det mest blivit som det har blivit av sej själv. Det har blivit ett sätt att få kontakt med andra genom att just kommentera.
Så det enda "råd" vi egentligen kan komma på att ge är att hitta de bloggar som du känner någon form av gemenskap med, som har samma intressen som du har, och sedan kommentera.
Hoppas att du är nöjd med vårt svar, nu ska vi kika in till dej och hälsa på! Tack för din komplimang,
kramar
Hejsan! Supermånga tack för det långa och genomtänkte svaret! :) Jag förstår verkligen att det är svårt att komma med en magiskt recept, men det rådet låter jättebra, det tar jag med mig! Då ska jag ut och botanisera vidare i matbloggsvärlden!
RaderaGlad Påsk! :)
Varsågod, det var så lite så. Hoppas du inte ska känna dej ensam längre!
RaderaÅh va mycket gott! Får lust att fixa till en mingelkväll med en massa tilltugg när jag ser såna bilder och recept. Det får vänta lite för nu i påsk väntas det andra godsaker. Ha en fin påskhelg och kram på er. /Anna J
SvaraRaderaTackar Anna! Mingelkväll låter oerhört trevligt, när ska vi komma:) ?
RaderaVi hopas du får en fantastisk påsk,
kramar från oss båda!
Laxrullarna ser gott ut!! Ska laga dem imorgon, tack :)
SvaraRaderaTackar, så kul att höra att de faller på läppen! Hoppas dom blir uppskattade, vassego.
Radera