Detta är en av fru Mårtenssons egna skapelser och ett resultat av en sån där kylskåpsrensning, där bland annat resterna av den grillade paprikan från lövbiffsmiddagen kom till användning. Namnet på gratängen antyder kanske vad som mer som hamnade i gratängsåsen, vi för vår del förknippar i alla fall både parmesanost och kapris med Medelhavsländerna, och färgerna lutar ju åt Italiens flagga. Ja, ni förstår säkert hur tankegångarna gick när vi döpte gratängen.
Och som ni ser, Less är verkligen more!
3 x 125 g torskrygg eller filé
2 grillade inlagda paprikor, fint hackade
2 msk kapris, fint hackade
1 dl fint riven parmesan
svartpeppar
2 dl crème fraiche
Rör samman crème fraiche, paprika, os och kapris, smaka av med svartpeppar.
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form och häll över såsen.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Fisken har översköljts av såsen och nu finns det bara en väg att gå, mot ugnen!
Cirkus 30 minuter senare så ligger det färdiga resultatet på din tallrik, redo att huggas in på!
Som du ser så serverades gratängen här i sällskap av kokt mathavre och en gammal klassiker som vi dammade av, den rivna råkostsalladen!
Vad som får göra er fiskgratäng sällskap är helt och hållet upp till er.
Och på tal om Medelhavet, nu åter dags för den där sommarsemesterplaneringsbrydderiet att äga rum i det Mårtenssonska. Vi som tyckte att vi just äntligen löste förra semesterns resmål, har alltså nu börjat fundera på, titta på, sortera och välja bland dom ca 5 miljonerna alternativ som finns att åka till, det där med wårl wajd webb har både sina för- och nackdelar... men, åh andra sidan vill vi inte klaga. Det är ett trevligt problem att ha och vi är oerhört tacksamma för att vi har möjligheten att resa!
Nu, kära läsare, nu önskar vi er alla en fortsatt bra vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Det där låter mycket gott! Härligt att planera semester. Kram!
SvaraRaderaDet tycker vi låter mycket trevligt:) Visst är det, men vi är som vanligt otroligt veliga...
RaderaKramar
Låter så gott! Kul att planera semester! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Så bra att det faller på läppen, Lana! Visst är det ett kärt nöje:)
RaderaKramar
Åh vad gott det låter! Undrar just om jag kan få barnen på min sida. Gör ett försök :)
SvaraRaderaVi håller tummarna för dej och gratängen!
RaderaMmm så gott <3
SvaraRaderaSå kul att det gillas!
RaderaKan varmt rekommendera Sardinien! Tja, om man undantar musselrisotton då, som gav mig matförgiftning! Det tror jag däremot inte er gratäng gör, den ser riktigt god ut. Kram!
SvaraRaderaÅh fiskgratäng var länge sedan jag gjorde. Det måste det bli ändring på:)
SvaraRaderaHa det gott