fredag 3 april 2015

Påsken är här!

Långfredagen är på plats och framför oss ligger en härlig långledighet som har börjat med sol och blå himmel. Inte en endaste påskakärring har svängt förbi, så lite besvikna är vi allt... Men har vi tur så kanske vi ser en och annan kärring när vi är ute och påskpromenerar. 
Det blir inte så mycket matlagning i det Mårtenssonska köket denna påsk, vi ska dinera vid andras matbord två av helgens fyra dagar och det sörjer vi inte alls! 
Hur ser er påskhelg ut, kanske kör ni konstrunda om ni håller till här nere i våra trakter? Kanske har ni någon gammal anrik påsktradition som ni inte kan hoppa över? Do tell!


Vi önskar alla våra köksgäster en underbart skön och smarrig påskhelg! 
Hoppas ni får en massa god mat och dricka, att solen lyser på er 
och att ni får tillfälle att koppla av och njuta! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Tack själva, vi har fått tarte tatin på inlagda aprikoser och nötter med hårt vispad grädde, som påsk-kaka/tårta. Underbart! : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som en mycket smaskig påsktårta!

      Radera
  2. Glad Påsk på er också!
    Även vi här uppe i NV Skåne har en fin konstrunda som vi avverkade en pytteliten del av i fredags. Det mesta av tiden la vi på äggakaka m stekt fläsk hos Rut på Skäret! Helt enligt trafitionen. Soliga hälsningar Kejs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som ni gjorde en prioritering och en tradition helt i vår smak:)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!