Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris! Inspiration till det hela fick herr Mårtensson från en herre vid namn Mannerström!
Stekt sej med betor och kapris
1 pkt sejfilé, ca 400 g
4 gula betor
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
färsk timjan
4 schalottenlökar, tunt skivade
4 msk kapris
8-12 kaprisbär
vetemjöl att panera i
salt och peppar
Koka betorna med skalet på ca 15 minuter, de ska inte vara genomkokta.
Skala och klyfta två av betorna, skala och tunnskiva de andra två.
Lägg rödbetsskivorna i en skål, salta och peppra och häll på olja, citronsaft och några repade timjankvistar. Blanda runt och ställ skålen åt sidan.
Stek de klyftade betorna i stekpanna på medelvärme ca 10 minuter tills de fått färg.
Lägg ner lökskivor, kapris och kaprisbär i stekpannan och låt dom steka med tills de fått färg.
Ställ stekpannan åt sidan.
Panera filéerna runt om i mjöl och stek dom i smör och olja tills de fått fin färg på varje sida.
Servera fisken stekta betklyftor, marinerade betskivor, smörsås och ett gott mos.
Sås
1 dl kalvfond (1 dl vatten + ½ msk konc. kalvfond)
brynt smör
Smält och bryn smöret i en gryta, häll i kalvfonden och blanda om.
Smaka av.
Så där ja, kära vänner, då önskar vi er en fortsatt skön lillelördag och så klart även en trivsam torsdag!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Låter gott och ser väldigt aptitligt ut :) Kram!
SvaraRaderaDet tackar vi för! Kramar på dej:)
RaderaÅh det där ser gott ut. Tycker kapris är så gott till fisk (också ;-)).
SvaraRaderaTack! Ja visst är det perfekt till fisk, sältan till fiskens mjuka smak är kanoners:)
Radera