På veckans matsedel har vi blandat in både solgula och färgglada maträtter som kanske kan pigga upp lite när det är grått utanför köksfönstret. Morotsmousse får väl räknas som veckans mest spännande rätt, färsbiffarna som veckans sommarlängtan medan Julia Childs smörsås tar priset som veckans kaloribomb!
Måndag; Veckans vegetariska blir en böngryta med indiska smaker.
Tisdag; Fiskpaket i ugnen på två olika vis, bara att välja sin favorit eller kanske prova båda!
Onsdag; En otroligt enkel och snabblagad kycklinggryta med rosmarin, sambal och tomatpuré.
Fredag: Fira in helgen med en mustig biff Stroganoff som du gör på ett kick!
Lördag: Wallenbergare från havet serverad med ärtröra, råstekt brysselkål och en vansinnigt god sås med galet mycket smör, signerad Julia Child.
Lördagsmiddag på bästa sätt om ni frågar oss:)
Söndag; Våga prova ett annorlunda och spännande sätt att använda morötter och laga till en smaskig morotsmousse.
Så kan vi ju avslöja för er som undrar om gårdagens middagsresa att den gick till Italiens sköna land, dit vi tog oss via ett glas spumante och antipasti till förrätt, följt av Jamies bästa lasagne och sen avrundade vi middagen med en citronpaj med italiensk maräng. Det blev en lyckad kväll där både en och två hamnade i den berömda paltkoman, Italien är ett finfint land minsann:)
Nu vill vi önska er en riktigt skön söndag och en bra ny vecka och månad!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Just imorse sade jag att att det har blivit så mycket ljusare på morgonen och även på kvällarna :) Roligt, snart är det vår och sommar. Kram!
SvaraRaderaJa visst är det härligt med ljuset, en försmak av vad som komma skall!
RaderaKram på dej
Men jösses Amalia vad gott med Julia Childs smörsås! Att jag missat den, så ruggigt enkelt också! Och havets Wallenbergare tycker jag är godare än de vanliga. Tack för inspiration! Vad är antipasti som förrätt? Och kan ni inte tipsa om fler bra kokböcker? Vårsolshälsningar från Småland!
SvaraRaderaJa det är verkligen en riktig höjdarsås, den måste du absolut testa!
RaderaAntipasti är helt enkelt plockmat, fast av italiensk sort, typ prosciutto, salami, parmesanost, caprese och annat gott som man kan plocka till sej och mumsa på.
Vilket bra förslag, det ska vi absolut ta till oss och tänka på att göra! Tack för tipset!
Stormiga hälsningar / Mårtenssons
Det där ljuset är så välkommet så! Och smörsås likaså...
SvaraRaderaHa en bra vecka!
Men visst är det, lika finfint som smörsås:)
RaderaTack och detsamma!
Gott, gott, gott! Och jag håller fullständigt med om det där med Italien!! Den middan hade jag gärna delat med er! Kram!
SvaraRaderaTack Kjersti! Och du hade mer än gärna fått dela middagen med oss!
RaderaKramar på dej.
Mumsigt värre:) Italien det är grejer det :)
SvaraRaderaMorotsmoussen verkar riktigt intressant
Ha det gott
Kram Milla
Ja, Italiens mat är förmodligen något av det godaste vi vet. Moussen är väldans god, den kan vi varmt rekommendera om man vill testa nåt nytt.
RaderaTack Milla, detsamma till dej,
kramar