söndag 20 mars 2016

Veckomatsedel med påsktips

Så har vi åter igen rotat runt i receptskafferiet i jakt på finfina tips inför kommande veckas mateskapader. Att påsken nalkas har vi ju redan konstaterat och därför har vi tänkt till lite extra både vad gäller maträtter och färg, det blir lamm, lax, kyckling och solgul soppa som hör tiden till. Vi bjuder även på några bonustips med extra påskkänsla i form av äggande frukost, solgul påskdrink, vårlik sillinläggning och en sötgul ambrosiakaka.
Ja många godsaker blev det och vi kastar oss rakt ner bland dom:

Måndag: Vi börjar påskaveckan med en härligt solgul vegetarisk majssoppa 



Torsdag: Varför inte koka lite hallonmarmelad inför långhelgens frukostar och ostbrickor?


Lördag, påskafton: Citronstekt lammstek, en alla tiders god allt-i-ett-form-middag med både 
rotfrukter, paprika, lök och vitlök. 

Söndag, påskdagen: Saltinbakad lax, här serverad med blomkålsrisotto, 
ett spännande och otroligt gott sätt att tillaga hel lax på! 

Måndag, annandag påsk: En härlig kycklingmiddag blir det med kycklingrullader fyllda med senap, skinka, västerbottensost och örter. 

Bonusdrink; en solgul persikodrink som funkar både med gin och som alkoholfri


Bonussill: Vårig sill i en krämig sås med rom och citron

Bonusägg: Ägg- och skinkmuffins, funkar lika bra som frukost, mellanmål eller som förrätt!

Skulle ni nu, mot all förmodan, inte riktigt ha fått ert lystmäte tillfredsställt så lovar vi att det dyker upp flera gotter i veckan som kanske kan passa extra bra i påsktider. Vi har bland annat en ny het sillvariant på gång och så kommer det att dyka upp ett vilt alternativ till påsklammet för de av er som kanske inte är så förtjusta i lamm. Låter det intressant så vet ni vart ni ska rikta blicken:)

För övrigt så fortsätter sjukstuga light här i det Mårtenssonska hemmet, Ankis megahosta har nu vandrat högre upp och övergått i bihåleinflammation med allt vad det innebär...tjoho säger vi bara! I går kväll gjorde vi vårt bästa för att försöka mota Olle i grind, sänka febertopparna och rensa snudan med hjälp av cava och smaskig fiskmiddag. Det gick väl sådär. Idag är det nya insatser, Håkan har lyckats övertala sin fruga om silvervattnets förträfflighet (blir faktiskt aldrig sjuk själv - atvi, atvi, atvi) så en stycken hutt ska hällas upp sen får vi se om den har bättre jaktlycka än ingefärashoten...

Till sist önskar vi er en fortsatt skön söndag och vi hoppas att ni får en frisk och kry vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Pajen blev jag riktigt sugen på:)
    Ja, det börjar bli dags att tänka på vad man ska äta i påsk tack för inspirationen.
    Krya på dig Anki
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Milla så roligt att vi kunde inspirera, ja pajen är en höjdare!
      Tackar och kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!