Korv stroganoff är tydligen en av de absolut vanligaste vardagsrätterna som lagas till i vårt land, tillsammans med köttbullar och spagetti med köttfärssås (som av en ren händelse ska inmundigas i vårt kök idag!) tar den täten på 10 i topp-listan har vi luskat fram. Den gamla klassikern kan ju varieras lite grann, vi har den vilda sorten, den vegetariska med halloumiost och för de som inte gillar korv finns Jamies med kyckling. Som att det inte räckte med dessa variationerna kommer här ytterligare ett alternativ av korvgrytan, denna gången med lite annan kryddning än den vanliga.
Korv stroganoff 2 port + matlåda
500 g falukorv eller medisterkorv, strimlad
1 gul lök, fint hackad
1 röd paprika, i stora skivor
1 tsk paprikapulver
chilipulver efter tycke och smak
1 tsk mald spiskummin
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 burk á 400 g krossade tomater
1-2 dl vatten
salt och svartpeppar
1½ dl grädde
½ dl crème fraiche
Stek korvskivorna så de får fin färg runt om, ta upp och lägg åt sidan.
Stek löken så den mjuknar, tillsätt alla kryddor utom salt och peppar och stek med någon minut.
Klicka i tomatpurén, rör om och låt steka med 1 minut, tillsätt krossade tomater och 1 dl vatten.
Lägg i korvskivorna och låt småputtra ca 10 minuter, rör om då och då.
Lägg i paprikan och häll i grädde och crème fraiche och låt grytan puttra ca 10 minuter till.
Tillsätt evetuellt mer vatten under tiden om du tycker det behövs.
Smaka av med salt och peppar och servera med valfritt tillbehör.
Som sagt så blir det alltså ettan på topplistan som serveras till middag ikväll när vi testar ett nytt recept från Lisa Förare Winbladhs bok "Det godaste jag vet", en av herr Mårtenssons största favoriter i matvärlden. Lisas båda böcker ligger vältummade på Håkans sängbord och frågar ni honom finns det ingen bättre nattlektyr! Som sagt, var och en till sitt:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Åh, det var längesedan vi åt halloumi stoganoff! Åt det som galningar ett tag men så tröttnade vi men nu börjar nog sugen komma tillbaka igen :=) Kram!
SvaraRaderaJa halloumi stroganoff är absolut en av våra favoriter i det vegetariska köket, det har ätits en och annan portion här också :)
RaderaKram på er!
Stroganoff är så krämigt och gott. Jag lagar vanligen med tofu, men champinjoner funkar också. Kram!
SvaraRaderaVisst är det gott, svamp låter som en smaskig ersättning för korven!
RaderaKram till dej!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Radera