Kreolsk fläskfilégryta 4 port
1 kilo fläskfilé
ca 300 g kabanosskorvar
2 vitlöksklyftor
3 dl köttbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 tsk mejram
2 dl syltlök (spara spadet till smaksättning!)
cornichons
1 tsk sambal oelek
1 dl svarta oliver
1 röd paprika, skivad
1 gul paprika, skivad
salt och svartpeppar
maizenaredning
Putsa fläskfilén och skär den i 2½ cm tjocka skivor.
Skiva korvarna och bryn dom i en tjockbottnad stekgryta, ta upp dom och lägg åt sidan.
Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram.
Tillsätt vitlök, grädde, buljong, crème fraiche, syltlök, cornichons, oliver, sambal och rör om.
Låt koka upp och sedan småputtra ca 10 minuter.
Tillsätte paprikan och låt det puttra ca 5 minuter till.
Red av och smaka av både med kryddor och eventuellt spad från syltlökarna.
Ris eller pressad potatis och en härlig sallad passar fint till.
Busenkelt och relativt snabblagat, perfekt både till mittiveckanmiddagar som till helgmat - kan det bli bättre än så?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Vi har grillat ett par gånger men måste nog tyvärr säga att det mest har skett på ren vilja. Det är bra kallt ännu men äter gör vi ju inne så klart. Vi får säkert investera i en ny rök i år då den gamla är utrökt... Puss och kram till er!
SvaraRaderaJa hugaligen för att sitta ute nu, då är det till att pälsa på både termooverallen, mössa och vantar igen :)
RaderaTipsitipsi: kolla på Ö&B, dom har bra röklådor till fint pris!
Pöss och krammar!
Idag var första riktiga höstdagen hos oss och då passade denna värmande gryta perfekt :) Dessutom fick jag möjlighet att inviga den nya gjutjärnsgrytan.
SvaraRadera