torsdag 28 april 2016

Tävling.

Det är länge sedan vi hade någon tävling här i köket, alldeles för länge sedan faktiskt om ni frågar oss, men det ska vi råda bot på idag! Tillsammans med Kitchentime har vi en tävling där vinsten är en smart köksprodukt som verkligen kan komma till användning nu när grönsaker och frukter börjar bli som bäst.


En salladsslunga är det vi talar om och en sån har man ju alltid nytta av eller hur, speciellt nu när sommaren snart är här och en härligt matig sallad smakar som bäst. Slungan går under namnet Smart touch och kommer från Zylizz, ett Schweiziskt företag som producerar smarta köksprodukter. Salladsslungan är värd 599 och du kan, förutom att använda den för att slunga din sallad torr använda skålen till att servera ur. Smart va?

Så till tävlingen och vad du ska göra för att delta.

Först och främst vill vi veta i vilka länder Kitchentime finns ?
Sen vill vi veta, vilken är din favoritsallad och hur svänger du ihop den?

Skriv in svaret på frågan och ditt salladsrecept på din favoritsallad i kommentarsfältet senast den 8:e maj, så utser vi en vinnare den 9:e maj!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

  1. Svar: Finland,Norge och Sverige
    I min sallad brukar jag ha i gurka,tomat,isbergssallad,fetaostrutor,salt och citron saft det blir så gott man känner det syrliga och det goda när man lägger lite citronsaft hoppas på vinst för det hade gjort mig så glad för jag behöver den här redskapet i mitt liv ✊🏼❤️😍🍀😊 Ha en trevlig dag

    SvaraRadera
  2. Sverige norge och finland :)
    Grillad Fänkålssallad ��https://grilltokig.wordpress.com/2016/04/11/fankalssallad/

    SvaraRadera
  3. Kitchentime finns i Sverige, Norge och Finland �� Min favoritsallad och även en av mina absoluta favoriterrätter innehåller Bulgur, rödlök finhackad, groddar, grön paprika finhackad, kokta kalla rödbetor, finhackade tomater, salladsost och tro det eller ej, dill i massor. Prova �� Daniela

    SvaraRadera
  4. Sverige, Finland och Norge.
    Min favoritsallad: Skölj och torrosta 2 dl quinoa 1 minut och koka den därefter i 3 dl grönsaksbuljong. Dela en liten blomkål i små bitar och stek i olja 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.
    Blanda quinoa och blomkål med 200 g fetaost, 2 dl rostade nötter och olika sorts sallatsblad. Blanda en dressing av 3 msk olivolja, 1 msk limesaft, 1 tsk flytande honung och lite salt och svartpeppar och blanda i. Toppa med solrosfrön och några svarta vinbär.
    anle@hotmail.se

    SvaraRadera
  5. Berith Anderberg29 april 2016 kl. 10:46

    Sverige, Norge och Finland
    Som grund i min sallad har jag isbergssallad, gurka, tomat och purjolök. Den är enkel och passar bra till grillat.
    För att göra den till huvudrätt skär jag ner kycklingfilé eller kassler och till det har jag en god dressing.

    SvaraRadera
  6. Sverige, Norge, Finland.
    När jag jobbade på salladsbar för några år sedan åt jag sallad till lunch varenda dag och den bästa egenmixade salladen jag fick till (och sen åt precis varje dag) var: Sallad, gurka, tomat. MYCKET rödlök. Majs och rostad majs. lite vitlökspasta. kyckling, fetaost och kräftstjärtar. 2-3 Fefferoni på toppen och tsatsiki till. Kan knappt tänka på den utan att behöva åka till Göteborg och köpa en (synd att det är typ 24 mil dit). Trevlig helg! //Anna Nordin (annaeisprinzessin på instagram)

    SvaraRadera
  7. Svar: Sverige, Finland och Norge
    Min favoritsallad åt jag väldigt ofta när jag var student. Den innehåller strimlad grillad kyckling, körsbärstomater, ruccola, isbergssallad, gurka, avocado, rödlök, mozzarella. Som dressing kör jag en enkel blandning av balsamvinäger och olivolja. Rör om allting och det blir hur gott som helst. Är jag riktig hungrig så brukar jag äta salladen ihop med vitlöksbaguette eller pasta. Så blir så sugen på den bara jag tänker på smaken. Det blir nog sallad ikväll :)

    SvaraRadera
  8. Svaret på frågan är Sverige, Norge och Finland.
    Min bästa sallad som jag gör ofta och som passar till många maträtter är en tomatsallad. Till den använder jag tomater (gärna en mix av olika), gul lök, salt, svartpeppar, olivolja och vinäger. Låt den gärna stå ett tag och dra till sig innan servering, då smakar den som bäst. /Anna J

    SvaraRadera
  9. Sverige, Norge och Finland.

    Jag älskar sallad Med ingredienser jag odlat själv. I balkonglådor odlar jag machesallad och ruccola och i min största kruka står en tomatplanta. När tomaterna mognat långsamt är de så fantastiskt goda. Jag delar de i bitar och blandar med mache och ruccola. Ringlar över en dressing på en gräsig olivolja (helst zeta novello), nypressad citronsaft och flingsalt. Enkelt och otroligt gott. Slungan skulle passa fint då jag sköljer salladen noga för att inte få i jord och små kryp i min sommarsallad.

    SvaraRadera
  10. Svar: Sverige, Norge och Finland
    Jag har rest mycket i Mellanöstern: Israel, Jordanien och Syrien och deltagit i arkeologiska utgrävningar så deras grönsaksbaserade kök faller mig väl i smaken, speciellt
    Taboule
    1 dl bulgur
    3 citroners saft
    1 knippa bladpersilja (ca 500 g)
    5 tomater
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    färsk mynta
    3-4 msk olivolja
    salt
    svartpeppar

    Tillagning
    Lägg bulgurn i blöt i citronsaften så den sväller.
    Hacka övrigt, blanda och lägg i en skål. Häll i bulgurblandningen, olivoljan.
    Krydda med salt och svartpeppar

    SvaraRadera
  11. Sverige Norge och Finland.
    Mina sallader brukar bli av vad som finns hemma. Pasta, bulgur eller annat gryn som bas. Grönsaker efter säsong och vad som finns hemma. Gärna en härlig mix av olika konsistenser och smaker. Toppa med protein (kött fisk eller fågel) ost och nötter. Sås är ett måste. Yoghurt blandat med pesto är både enkelt och gott.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!