Här i Skåneland blommar flädern för fullt och midsommardag kan väl vara en alldeles perfekt dag att tillbringa i naturens skafferi, för att samla sommarsmaker inför mörkare årstider. Matminnen är fina minnen, bjuder på både doft- och smakminnen gör dom, och när snön slaskar är det inte fel att ta fram lite saft från frysen och drömma om sommaren som gick och sommaren som kommer:
Måndag: Laxburgare med wasabimajonnäs och mangoavokadosalsa
Tisdag: Coleslaw på annorlunda vis med bulgur i är perfekt både på egen hand och som tillbehör.
Onsdag: Pasta med citronkycklingsås, smakar fint en lillelördag.
Torsdag: Potatissallad med basilika, balsamvinäger, parmesanost och vitlök -
härliga smaker från medelhavet.
Fredag: Varför inte testa att servera en paj med matjessill och nypotatis till årets midsommarkalas.
Lördag: Midsommardag, lagom sysselsättning kan väl vara att ge sig ut i naturen, plocka fläder och göra flädersaft.
Söndag: Söndagsefterrätt med säsongens gubbe nummer ett, jordgubbspaj med frisk citronkräm.
Så fortsätter vi förändra, dona och greja här hemma. Igår gav vi oss på ett projekt som vi haft i tankarna i cirka pinsamt många år, alldeles för många för att vi ens kan räkna. Vår furubyrå anno 1989 slipades ner, grundades och fick sej en första strykning av färg, idag får den sista strykningen och sen är den redo att återfå sin plats. Nya tavlor med vykort från gamla Ystad ska upp i en fin samling på väggen ovanför, för att kröna det hela.
Konstigt det där med förändring, har man väl börjat så har det en förmåga att smitta av sej från en plats till en annan eller hur?
För Håkan är det en tur ut till jobbet som gäller, det är mycket som ska fixas och förberedas inför matveckan som kommer. Det gäller att ligga steget före när man är charkuterist:)
En skön söndag till er alla och en riktigt fin ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Tack för fin matinspiration som alltid på söndagar. Den där coleslawen måste jag testa till lax som jag tänkt äta under veckan. Annars blir det traditionell midsommarmat för mig iaf på midsommarafton med nypotatis, matjessill, gräddfil och gräslök och såklart jordgubbar och glass till efterrätt. Ha en fin vecka! /Anna J
SvaraRaderaVarsågod, vi blir så glada över att den uppskattas så! Mums, det låter som en smaskig midsommar!
RaderaKram på dej
Härlig matvecka som vanligt:)
SvaraRaderaTack Milla!
RaderaHerregud, den där pajen alltså. GAAAH!!!!
SvaraRaderaOh yeps, den är så in i hoppsan god!
Radera