söndag 10 juli 2016

Veckans matsedel

Japp nu är det ett faktum, nu är det en hel del av er i vårt avlånga land som njuter av sin sommarledighet och vi hoppas verkligen att ni har det riktigt gott! Mårtenssons får allt vänta ett tag till innan det står semester i almanackorna, men snart så är vi också där!

Matlagningen har en tendens att minska de där lediga dagarna för flera, vi är inte ett endaste dugg bättre själva, det blir säkerligen en hel del grillat och uteätande och det har vi försökt tänka lite på i veckans meny. Det blir bland annat en paj som passar som både grilltillbehör eller som vegetarisk middag med en god sallad till, pizzabullar som är perfekta att ha med på utflykterna, omelett på pastarester och smarrig flädermarinerad kyckling.
Måndag: Veckans första firre är panerad torsk med kräftsallad och räksås
Tisdag: Baka pizzabullar, perfekta att ha i frysen och ta med till stranden eller på picknick.
Onsdag: Har du spagetti över i kylen så kan du förvandla den till en god pastaomelett!
Torsdag: Tomatpaj som du njuter av antingen som din vegetariska middag eller som tillbehör.
Fredag: marinera och grilla lamm och bjud en kall yoghurtsås till
Söndag: Att röka lax själv är inte alls så svårt, du behöver inte ens en röklåda om du har en grill med lock. Här får du både veta hur du gör och ett recept på en varm potatissallad som passar bra till varmrökt lax.

Dessutom slänger vi in ett extra tips på veckans matsedel, en drink som är fantastiskt god och läskande och bra att ha på lut i frysen. Du kan njuta den både med och utan alkohol, blanda med både vodka, gin, rom eller tequila (kanske inte alla sorter i ett och samma glas dock!) - Electric lemonade .
Drinken bjöd vi våra långväga gäster på igår innan det dukades upp för middag här i köket. Menyn blev ett hopplock från gamla godingar i vårt receptskafferi, alla rätter är sådana som man kan förbereda i förväg innan gästerna dyker upp - vi har ju en viss förkärlek för sån mat.
En krämig räksallad som förrätt, denna gången valde vi att servera den som en cocktail, provensalsk lammfilé som varmrätt och en mjölkchokladpannacotta fick avrunda det hela. Middagen blev väldigt uppskattad, till vår glädje togs det om både en och två gånger och det är väl det bästa betyget som kan fås!

I morse vaknade vi upp till en mörkgrå och regnig dag och det känns väldigt passande med tanke på att våra fina vänner har rest vidare nu på morgonen... suck! Nu hoppas vi verkligen inte att det dröjer ytterligare nio månader innan vi träffas igen, skärpning på oss alla fyra:)

En skön söndag önskar vi er alla, med eller utan semester, jjut av dagen och vad den ger er så ses vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Hej! Snubblade in i er blogg då jag letade efter recept till revbensspjäll på vildsvin. Hittade ett som ni la upp 2012(!) så efter är jag ���� tyckte det receptet lät jättegott men undrar om man kan byta ut rosmarin på tex timjan? Är nämligen inte så förtjust i rosmarin :/ (skrev kommentaren här istället då recepten låg så långt bak och tänkte att ni kanske skulle se det snabbare här)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dej och välkommen till vårt kök! Du kan absolut byta ut rosmarin mot timjan, det kommer att gå bra!
      Hoppas att revbenen blir smarriga och att du blir nöjd med resultatet.

      Radera
  2. Maten var fantastisk, precis som värdparet! Drinken måste vi göra snart!!! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackelitack, men det är ju gästen som gör festen;)
      Kramar på er

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!