Dagens middagstips från oss till er landar absolut under kategorin dubbelgenialiskt, en kycklinggryta där endast två av råvarorna hamnar under kniven och en passerar en press, allt som allt snackar vi ca 30 minuters matlagning tills middagen står på bordet. Grytan blir så där härligt mustig och smakrik och man vill helst ha sked, eller slickepott, vid sidan om så ingen såsdroppe går till spillo.
Vill man addera flera ingredienser till grytan så föreslår vi svamp som du bryner tillsammans med löken, eller kanske haricoverts som åker ner en stund precis innan serveringen.
Kycklinggryta 2 port
300 g kycklingfilé, i tjocka strimlor
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta
1½ dl rött vin (går bra med matlagningsvin)
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 tsk soja
1 tsk sambal oelek
½ msk torkad rosmarin
2 msk tomatpuré
salt och peppar efter smak
ev maizenaredning
Bryn kyckling med lök och pressad vitlök på medelvärme.
Tillsätt övriga ingredienser och låt det småputtra ca 10-15 minuter tills kycklingen är genomfärdig.
Red av till önskad konsistens, smaka av och servera.
En lagom bra gryta att börja grytsäsongen så smått med, vi låter nog långkoken vänta lite grann till. Förmodligen är det fler än vi som håller tummarna för att veckans väder får vara med och fira helg och då vill man ju passa på att vara ute och njuta så mycket det bara går, eller hur? Kanske ska trädgårdar fixas innan hösten anländer på allvar med buller och bång, sommarkläderna ska packas ner och svampar ska plockas i skogen - då är väl extra välkommet med middag där spistiden är minimal:)
Oavsett väder så hoppas vi att ni får en riktigt härlig helg med god spis och dryck!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Grytor is da shit! Den här ska jag prova! Fredagspuss på er, snyggingar!
SvaraRaderaWORD! :) Prova på, och en måndagspuss till er!
Radera