söndag 25 september 2016

Veckans matsedel

Namaste vill vi nästan säga denna söndagsmorgon! Så här efter gårdagens middagsbjudning med Indiska smaker och dekorationer är det lite svårt att ställa om från turbaner och kastmärken, när vi sitter och äter frukost vid det fortfarande dukade middagsbordet:) Men vi ska göra vårt bästa att hålla oss till dagens köksämne, veckomeny och goda förslag till den.

Vi startar med ett matlagningsexperiment vi gjorde efter att fått provlaga och smaka ett så kallat halvfabrikat, tog det verkligen så mycket längre tid att göra egen pastagratäng och vilken blev godast? Läs hela den rafflande historien i måndagsinlägget.
Därefter tipsar vi om allt från italiensk sill till nybakad söndagsfrukost och två höstmiddagar:

Måndag: Pastagratäng gjord på 50 minuter, från kylen öppnas till maten står på bordet - tro oss vi har tajmat den:) 

Tisdag: Veckans första fisk är sill med basilika och parmesanostfyllning. 

Onsdag: Korvgryta med ajvar relish, smakrik knorr på falukorvsgryta

Torsdag: Kanske känner ni igen denna indiska kycklingsoppan, känd från tv.
Bli inte förskräckt över ingredienslistan, det mesta är faktiskt kryddor.

Fredag: Av skogens guld gör vi en kantarellrisotto, äter som vegetarisk middag eller till en köttbit.


Söndag: Avsluta veckan med nybakade bullar som jäst över natten i kylen.

En härlig solig söndag ligger nu framför oss, helt orörd och redo att njutas av. För vår del blir det lite blandade aktiviteter med vanlig söndagssignatur, dvs promenad i långvariant med tillhörande bänksittning med näsorna riktade mot solen, middagsplanering inför veckan, matlagning och spisning.

En riktigt skön söndag till er alla och så hoppas vi att den stundande veckan blir en alldeles fantastiskt fin en!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!