Nästan som en matresa runt världen och i tiden:)
Måndag: Köttfri måndag med kryddiga linsbiffar
Tisdag: Fiskpaket med tomatsalsa och mozzarellaost, funkar lika bra med torsk som med lax.
Onsdag: Kycklinggryta med tomat, kapris och vitlök, god till pasta och ris.
Torsdag: Spätta med parmesan och basilika i krämig sås
Fredag: En rosévinsdrink med fanta i, fantastiskt god!
Lördag: Citronfromage serverad med lakritspopcorn och hallonshot
Söndag: Valborg ska firas och då passar det bra med supergoda revben som fått ligga och marinera i en god paprikalökröra minst ett dygn (så tänk på att förbereda middagen igår eller förrgår), köttet kommer att falla av benen!
Igår hade vi en egen matupplevelse här hemma, vi hade vänner på matlagningskurs i vårt kök och det var premiär för vår del. Ja nu låter det säkert mer avancerat än vad det i själva verket var, målet var att dom skulle lära sej att göra en bearnaisesås under tiden som vi lagade mat tillsammans - hur kul som helst hade vi. Och bean blev lyckad, båda omgångarna, tack för det säger vi till matgudarna:)
Idag blir det lugna gatan och vi slår med den lätta hammaren, vi ska försöka hinna med att tanka D-vitaminer innan solen riskerar att försvinna bakom molnen. På menyn för kvällen står Wallenbergare, carpe diem - med andra ord!
En skön söndag och fin vecka hoppas vi att ni får!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!