Soppan är inte bara så in i bänken god, den är dessutom barnsligt enkel att laga till och kräver ganska så få ingredienser, och så är den ju så himla vacker att titta på! Att den ser snygg ut där i tallriken är ju bra eftersom vi äter med ögat också och den ljust gröna färgen soppan får är så vårlik som det bara är möjlig att vara.
Grön ärtsoppa med mousserande vin
Crème Ninon 4 port
1 schalottenlök, fint hackad
450 g frysta gröna ärtor
5 dl vatten
1 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
1½ msk grönsaksfond
en skvätt pressad citron
salt och peppar
1½ dl grädde
ca 2 dl mousserande vitt vin (eller äppelcider om man vill ha alkoholfri soppa)
Fräs löken mjuk i smör och olja.
Tillsätt ärtor, vatten, fond och vin, koka upp och låt soppan småputtra ca 10 minuter.
Mixa soppan så slät som möjligt med mixerstav eller i mixer.
Häll tillbaka soppan i grytan (hit kan dy förbereda), rör i 1 dl grädde, värm upp och smaka av med kryddor och citronsaft.
Häll upp soppan i tallrikar, slingra i lite grädde i varje tallrik och slå i ca ½ dl mousserande vin i varje tallrik vid bordet.
Servera gärna soppan med brödpinnar eller ett gott knäckebröd.
Det fina vädret verkar vilja stanna kvar, i alla fall här nere i våra kvarter där både sol och värme håller i sej. Har vi riktig tur så får vi fortsätta gotta oss ett bra tag till, tänk om det blir en långhelg med lika ljuvlig sommarkänsla som det är just nu - då misstänker vi att denna Kristi Himmelsfärdsdag kommer att gå i grillens tecken i mer än en trädgård:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Vad gott det låter och spännande med bubblorna. Kram!
SvaraRaderaSå gott, och bubblorna gör det bara ännu godare:)
RaderaKram på dej!
Det låter spännande. Enkelt och sen om den är så in i bänken god också 😉
SvaraRaderaJa, det är ju det bästa om du frågar oss - lättlagat och kanongott :)
Radera