Sparrisen har ju högsäsong så en sparrisrätt har vi letat upp, tomaterna är också goda och rabarberna likaså - så klart att även dom får plats på menyn:
Måndag: Lasagne med halloumiost, köttfri middag som inte tar så lång tid att laga till
Tisdag: Enklaste enkla, korvgryta med falukorv, tomater och dill.
Onsdag: Kyckling med sparris och citronsås, friskt och gott.
Torsdag: Spätta med het kokossås
Lördag: Ska det grillas är det gott med kesoröra och marinerade morötter till.
Söndag: Inkokt lax och servera den gärna med hemgjord hollandaisesås (inte alls svårt, vi lovar!) med lite citron i.
Själva är vi på resande fot på väg hem från finaste fina vännerna Erika och Johan i Göteborg som vi spenderat hela långhelgen tillsammans med, fulltankade av positiv energi sitter vi på tåget och rullar mot skåneland igen.
Vi har botaniserat på Botaniska trädgården, bubblat och babblat, strosat på avenyyyyn, picknickat, bjudits på fantastiskt god mat och lärt oss göra dumplings. En upplevelserik helg i underbara vänners sällskap - bättre än så blir livet knappast!
Nu väntar hemstan på oss, vi ska sova i egna sängar igen och ta tag i vår egen matvecka och planera för hur den ska se ut - trevligt det med!
Ha en fortsatt skön söndag och en riktigt fin ny vecka till er alla,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Måste prova halloumilasagnen!
SvaraRaderaKram Jenny
Ja gör det Jenny, den är supergod!
RaderaKram på dej
Vilken härlig helg ni haft:)
SvaraRaderaLasagnen blev jag oxå intresserad av :)
Ha det gott
En härlig helg var det absolut! Så bra, då hoppas vi att den smakar om den provas,
Raderakram på dej
Vi är fortfarande sådär kill-i-magen-glada över ert besök. Käraste ni! ❤❤❤
SvaraRadera❤❤❤ Right back at you, vilken helg det blev - den lever vi länge på!
Radera