Naturligtvis behöver man varken fira det ena eller andra för att mumsa i sej något av tipsen, det räcker att man är sugen på god mat:)
Måndag: Vegetarisk start på veckan med ljuvliga soppan ängamad
Tisdag: Nationaldagen firas med förmodligen något av det svenskaste vi vet, smörgåstårta med lax och räkor, gör den gärna dagen innan för att få den ännu godare och saftig.
Vill du göra en enklare variant av smörgåstårta så har vi en med bacon och grillad kyckling som också är supergod.
Onsdag: Kycklinggratäng med spenat
Torsdag: Havets wallenbergare gjord på lax, här serverad med blomkålsmos
Fredag: Lättlagad räksås till fredagspastan
Lördag: Dubbelmarinerad fläskfilé eller kycklingfilé, perfekt till alla studentfiranden och andra bufféer som just nu dukas upp här och var.
Söndag: Söndagsefterrätt med en glasstårta med mango
Idag står byte av matbord på agendan, vi ska hämta hem vårt gamla köksbord som stått hemma hos Ankis far och ge oss på en liten ommålning och uppfräschning av det. Vårt matrumsbord som vi har nu ska vi sälja och vi hoppas att någon hugad köpare står att hitta, det är bara att hojta till om du är sugen eller känner någon som behöver ett bord modell större - blink blink:)
Egentligen stod det ett försök till cykeltur på helgschemat för frun i köket, på grund av ryggvärken är det snart ett år sedan hon sist satt i sadeln, men vi skjuter det på framtiden ett tag till och väntar tills det är dags för semester. Skulle det visa sej att cykeln fortfarande ger skav så är ledighet att föredra... pensel och sandpapper känns säkrare just nu:)
Vi hoppas att ni får en skön söndag, och om ni tillhör de som kör ledighet de lux så hoppas vi att ni får det riktigt gott!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!