Förutom potatis, vi hade nypotatis, så hittar du rädisor, lök och sugar snaps i salladen och alla bidrar dom med sin smak och en härlig krispighet. Den där krispigheten passar så bra till den lite mjukare potatisen, ni vet som de säger på matlagningsprogrammen på tv - olika strukturer på maträtterna på tallriken:)
Stinget och hettan i smaken kommer inte bara från den råda löken, en av ingredienserna i dressingen är nämligen wasabi och den sätter fräs på smaklökarna minsann! Wasabin blandas med japansk soja, honung, olja, vitlök och risvinäger. Skulle du inte ha någon risvinäger hemma kan du byta ut den mot vitvinsvinäger, det går lika bra.
Till maten hade vi också en hoisinsås som vi hittade en ny sort av när vi var i Göteborg och kikade in i vår favoritbutik, Extreme Food. Såsen är av samma märke som tillverkar Håkans favoritchilisås, Sriracha och naturligtvis var vi tvungna att stilla vår nyfikenhet och köpa med den hem och prova.
Betyget blev mycket väl godkänt, så god så!
Potatissallad med wasabi 2 port
400 g potatis
10 - 15 rädisor, halverade
75 g sugar snaps, skivade
1 liten rödlök, tunt skivad
Dressing
2 tsk wasabi
1½ msk risvinäger
1 msk japansk soja
2 tsk flytande honung
½ dl rapsolja
1 liten vitlöksklyfta, fint riven
Skala och koka potatisen, låt den svalna och dela i lagom munsbitar.
Lägg potatis och övriga grönsaker i en skål, blanda försiktigt om.
Rör samman dressingen och häll över grönsakerna, blanda.
Låt stå en stund och dra innan servering.
Passar fint till fisk.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!