Någon godfika har det inte smugit sej in på matsedeln, däremot finns nattjästa bullar till helgfrukosten och dom kan vi varmt rekommendera. Julen börjar göra sej påmind här och var och vi är inte sämre minsann, glöggen ska förberedas i veckan för att kunna avnjutas i jul. På mattallrikarna ligger lax, gulasch, kyckling, fläskfilé och soppa, varsågoda och låt er inspireras:
Måndag: Nu är det hög tid att sätta igång glöggen om den ska bli färdig till jul, dunderglögg är vår absoluta favorit!
Tisdag: Superenkel lax som serveras med en dressing med indiska kryddor
Onsdag: Rotfruktssoppa med ingefära och vitlök
Torsdag: Kycklingpanna med grönt och hetta, lika lättlagat som gott och smakrikt!
Fredag: Rör samman bulldeg på kvällen, låt den jäsa över natten och njut av nybakade nattjästa grova frukostbullar till lördagsfrukost
Lördag: Örtmarinerad fläskfilé med en rödbetsgratäng med getost och valnötter
Söndag: Gulaschgryta som du gör antingen med vildsvin eller på fläskkött
Nu ska dessas två matbloggare hugga in på sin söndags- och födelsdagsmiddag, det vankas lammlägg som fått gona sej i vår sous vide under dagen för att snart brynas på och avnjutas med en rödvinssås och rotfruktmos. Middagen har herr födelsedagsgris själv fått bestämma, det är sen gammal här i köket att den som fyller år får önska middag och den traditionen håller vi hårt på.
Ha en fortsatt skön söndag och en fin vecka, är det höstlovsfirande som är på gång så hoppas vi att ni får en skön ledighet!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Grattis Håkan!
SvaraRaderaSoppor blir det en hel del hemma hos oss, de är ju så goda. Bullarna ser riktigt goda ut och gott att ha nybakat till frukost.
Kram till er!
Tack! Visst är det gott med nybakat till frukost, kalljäst är ju perfekt då.
RaderaKram på dej
Riktigt fin blogg! Jag skulle vilja se lite mer kaffevarianter, kanske sötsaker eller bara en fin varmdryck!
SvaraRaderaTackar! Ja sötsaker är vi inte några flitiga konsumenter av faktiskt, vi delar helt enkelt med oss av det vi nyttjar;)
Radera