Jodå, dom vet vad vi gillar våra vänner, västerbottensost och lax är ju två av våra stora favoriter, och den där marängtårtan med nutella vi fick till kaffet ligger också ganska högt upp på "tycka-om-listan".
Receptet kom som ett brev på posten några dagar senare, fast i digital form som posten numera gör 😉, och Anneli delade mer än gärna med sej av receptet till både oss och er! Kanske ett passligt recepttips inför helgen, detta är ett smörrebröd som passar lika bra till lunch som det gör som förrätt:
Laxmacka med västerbottenostkräm 6 port
6 skivor surdegsbröd
En rejäl klick riktigt smör till stekning
6 skivor kallrökt lax
150 g riven västerbottensost
2 dl crème fraiche
1 dl hackad dill
½ dl hackad persilja
salt och peppar
1/2 påse ruccola
Smörstek brödskivorna i stekjärn, låt svalna och lägg över på assietter.
Rör samman västerbottensost, crème fraiche, dill och persilja, smaka av med kryddor.
Lägg först på ruccola på brödskivorna, fördela sedan oströran och drapera med laxskivan.
Dekorera med en skiva citron och dillkvist om så önskas.
Brödskivan som Perssons lagt under laxen och oströran var alltså surdegsbröd, men det går hur bra som helst att byta ut den mot ett grövre bröd om man så vill det.
Och tänk att till helgen är det dags igen för oss att parkera hemma vid det Perssonska matbordet igen och har vi tur så kanske det landar fler godsaker på våra tallrikar, som vi kan skicka vidare till er.
Jo, det äts ju en del LAX i det Mårtenssonska köket. Önskar så att jag gillade lax! Men det är väl inte för sent än, hoppas jag. Hoppas att ni har det bra i höstrusket! Stor kram!
SvaraRaderaHähähä, ja det gör väl det ;) Äsch, du måste ju inte gilla det - släng på en bit annat gott på ditt smörrebröd istället:)
RaderaStor kram på dej