Bland middagstipsen denna veckan hittar du bland annat tonfiskbiffar som du gör enkelt på konserverad tonfisk, supergoda är dom och en favorit i vårt kök. Biff av det lite slarvigare slaget tipsar vi om på veckans sista dag, då det kan sitta gott med Sloppy Joe, har ni inte provat innan så är det dags - fantastiskt gott! Börjar veckan gör vi med en av vårens vackraste soppor, Ängamad, vår i en tallrik:
Måndag: Ängamad, kanske den vackraste soppan med det vackraste namnet!
Tisdag: Tonfiskbiffar på burkad tonfisk.
Torsdag: Citron- och dillmarinerad makrill
Fredag: Tacopaj med kyckling
Lördag: Kanske tillhör ni de som har turen att kunna plocka ramslök i helgen? Då hittar ni alla våra tips på recept med ramslök och lite olika sätt att förvara de goda gröna bladen på.
Söndag: Sloppy Joe
Så där ja, då var veckan slut - både vad gäller matsedeln och denna veckan. Vi har spenderat denna söndagen hemma hos Ankis far som just sålt sitt hus och ska flytta därifrån senare i sommar, efter lite mer än 50 år på samma adress finns det en hel del att harva igenom det kan vi lova er! Packningen är i full gång, men det tar sin lilla tid och många minnen dyker upp längs vägen.
Som avslutning blev det pizzamiddag, det satt som den berömda krocketklubban på smalbenet efter dagsverket 😋😉
Ha nu en riktigt fin vecka, så hoppas vi på ett snart återseende!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Önskar er en härlig vecka:)
SvaraRaderaKram Milla
Tack så mycket Milla,
RaderaKram på dej
Femtio år på ett ställe - det är länge det. Jag har bott i min lägenhet i trettio snart. Det är galet vad tiden går. Kram! Minnen kan vara både jobbiga och fina!
SvaraRaderaVisst är det, och när vi räknade efter så visade det sej att de bott där hela 55 år... två som dessutom gillade/gillar att spara på saker och ting ;) Många minnen...
RaderaJa fi 17, det springer på i 190!
Kram på dej