Då kan det vara ett smart tips att tillsätta ingefära till andra nyttigheter som vi gjorde för ett tag sedan när vi lagade till morotssoppa, då passade vi på att riva ner en stor bit i soppan tillsammans med både färskpressad apelsinjuice och vitlök. Bara förkylningsmotståndare i grytan och tillsammans blev dom som en förkylningsbomb i djup tallrik!
När soppan skulle intas åt vi den med stekt halloumiost som ger både god smak och lite tugg i konsistensen, men som även mättar lite extra.
Morotssoppa med ingefära
1 rödlök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
1 liter vatten
1 pressad apelsin
1 msk flytande honung
500 g morötter, skivade
1½ msk grönsaksfond
2 msk fint riven ingefära
sambal oelek efter tycke och smak
salt och svartpeppar
ev, stekt halloumiost till serveringen
Fräs lök och vitlök i en gryta någon minut under omrörning.
Häll i vatten, apelsinsaft och honung, rör om och koka upp.
Tillsätt morötter, fond, ingefära och sambal, blanda och låt koka upp.
Låt soppan småputtra under lock 10 - 15 minuter så morötterna blir genomkokta.
Mixa soppan med mixerstav eller i en mixer, smaka av och servera.
Så, då håller vi tummar och tår för att ni ska slippa hosta, snörvla och nysa framöver - med eller utan ingefära och morotssoppa 😉😉. Fru M ska däremot slänga i sej en shot av sån där ingerfäradricka för tro det eller ej, här har den obligatoriska förskoleförkylningen slagit till rejält!
Attjo!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!