Någon gurka fyller vi inte idag, däremot en annan grönsak av modell avlång - nämligen snackspaprika. Inte nödvändigtvis behöver det vara avlånga paprikor, nej det går utmärkt med den runda varianten också, men väljer du dom så tänk på att plocka åt dej paprikorna som är lite större och bredare för att enklare fylla dom.
Dela på mitten på längden, skrapa ur frön och vita skiljeväggar och fyll på.
Fyllda paprikor 2 port + matlåda
3 - 4 paprikor beroende på sort och storlek, vi använde snackspaprikor här
1 liten rödlök, fint hackad
400 g färs
1 tsk rökt paprikapulver
salt och peppar
1 ask cocktailtomater, kvartade
1 liten burk majskorn
150 g färskost med paprikasmak (eller annan smak t.ex vitlök)
ev riven ost till gratinering
Fräs löken mjuk i olja och smör, tillsätt färs och kryddor och låt fräsa med så färsen får fin färg.
Ta i tomater, majs och rör ner osten i klickar så den smälter samman med färsen, smaka av.
Skölj paprikorna noga och dela på mitten (på längden om du också använder snackspaprikor).
Lägg paprikorna i en smord ugnssäker form och fyll med färsen, strö på riven ost om du så vill.
Ställ in formen mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter för att gratinera och låta paprikorna mjukna.
Ta ut och servera med valfritt tillbehör, t.ex sallad och nachochips.
Och nej, någon uppfödning ska vi inte starta, det räcker gott och väl med två fjäderbarn i familjen Mårtensson!
Som ni ser så är det livet på höga höjder som lockar de båda, för som ler och långhalm följs dom åt. Mesta delen av tiden vi är hemma spenderar dom utanför buren, när vi äter går dom in i buren och spisar även dom för att sedan göra oss sällskap i matrummet.
Ha det nu så bra som ni bara kan ha det, så hoppas vi på ett snart återseende med ett nytt gott recept!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!