Vi lagade till och avnjöt den i torsdags, och Håkan den lyckosten fick dessutom med sig en portion i matlådan dagen efter - tack för det!
Vi valde att äta risnudlar till vår Thaigryta, Anki pressade extra lime på sin portion och Håkan duttade på med sin älskade Thaiketchup Sriracha, och med grovt hackade salta jordnötter och några blad från sellerin blev det en toppengryta att hugga in på!
Kycklinggryta med kokosmjölk och sweetchili 2 port + matlåda
500 g kycklingfilé i stora bitar
1 stor schalottenlök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackad
1 msk fint riven ingefära
1 stjälk blekselleri, slantad
1 röd paprika, hackad
1 morot, slantad
2 msk Asian Fond Green and fresh (Touch of taste)
ca 2 msk sweet chilisås
400 ml kokosmjölk
1 lime, fint rivet skal och saft
salt (eller fisksås)
Bryn kycklingbitarna så de får färg, ta upp och lägg åt sidan så länge du fortsätter med resten.
Bryn lök, vitlök och ingefära någon minut på medelvärme, tillsätt morot och bryn någon minut till.
Lägg tillbaka kycklingbitarna, häll i fond, kokosmjölk och sweet chilisås.
Rör om och låt småputtra ca 10 minuter, tillsätt paprika, selleri och limeskal och låt puttra ytterliggare 10 minuter.
Smaka av med limesaft, salt och ev. mer fond och sweet chili.
Servera med valfritt tillbehör, t.ex ris eller nudlar.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Mums vad gott det såg ut :)
SvaraRaderaOj vad gott:)
SvaraRaderaÖnskar er en skön helg
Kram Milla